Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο στην κοινωνία

Χρήστος Σταϊκούρας: Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο στην κοινωνία
Χρήστος Σταϊκούρας: Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας όπου αναφέρθηκε σε οικονομικά ζητήματα αλλά και για τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση.
Χρήστος Σταϊκούρας: Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας όπου αναφέρθηκε σε οικονομικά ζητήματα αλλά και για τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας όπου αναφέρθηκε σε οικονομικά ζητήματα αλλά και για τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην εικόνα ανάκαμψης που παρουσιάζει η οικονομία και δήλωσε πως «Με βάση τα τελευταία στοιχεία και τις εκτιμήσεις που έχουμε φαίνεται ότι η οικονομία ανακάμπτει ισχυρά το 2021. Προσδοκούμε και εργαζόμαστε κυβέρνηση, κοινοβουλευτική ομάδα και κοινωνία έτσι ώστε να ανακάμψουμε ακόμα πιο ισχυρά, ακόμα γρηγορότερα, για να έχουμε τα περιθώρια να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο την κοινωνία».

Για τον Έβρο

Επεσήμανε ότι η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών δεν ανέκοψε την πορεία του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης και στην περιοχή του Έβρου «τουλάχιστον σε ότι αφορά στο υπουργείο Οικονομικών, δίνω πολύ μεγάλη σημασία στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, με ότι σημαίνει αυτό για την ανάπτυξης γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στην αξιοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, που είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, από τις προτεραιότητες που έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η κυβέρνηση ν’ αξιοποιήσει επ’ ωφελεία της ανάπτυξης της περιοχής», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «ταυτόχρονα υπάρχουν μία σειρά από προτεραιότητες, κυρίως στη δημοσιονομική πολιτική, για να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία να ανακάμψει τάχιστα και βιώσιμα…».

Σταϊκούρας: Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης κατά 20% – Τι θα γίνει με το ρεύμα

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον κ. υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο εξειδίκευσαν προ ημερών τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα αυξηθεί κατά 20% ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο ζήτημα που απασχολεί αυτό το διάστημα σχετικά με τις αυξήσεις στο ρεύμα.

Έχουν τεθεί επτά προτεραιότητες

Κάποιες από αυτές είναι:

 • Επέκταση του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έως το τέλος του 2021
 • Επέκταση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» για τρεις μήνες
 • Επέκταση του προγράμματος στήριξης 100.000 θέσεων εργασίας κατά 50.000 θέσεις εργασίας
 • Μειώνεται το ποσοστό επιστροφής όλων των Επιστρεπτέων Προκαταβολών, ανάλογα με την πτώση των ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης. Με βάση τις νέες προβλέψεις, το 28% των επιχειρήσεων θα επιστρέψει το 1/4, το 39% το 1/3, και το 33% το 50%.
 • Επεκτείνεται το πρόγραμμα κενών θέσεων στον πολιτισμό έως το 2021
 • Αποζημίωση για επιπλέον δυο μήνες για καλλιτέχνες και ξεναγούς
 • Πρώτο ένσημο για το 2022/Συγκεκριμένα, για το 2022, και προκειμένου να περιοριστεί η ανεργία των νέων στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, όλοι οι νέοι από 18 έως 29 ετών που δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και θα προσληφθούν εντός του έτους, λαμβάνουν προπληρωμένο χρόνο εργασίας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την πρώτη τους απασχόληση. Η ενίσχυση ανέρχεται συνολικά στα 1.200 ευρώ για τους πρώτους 6 μήνες πλήρους απασχόλησης. Από αυτό το ποσό, τα μισά θα τα λαμβάνει ο εργαζόμενος – επιπλέον του μισθού του – ως κίνητρο εύρεσης εργασίας, και τα υπόλοιπα ο εργοδότης ως επιδότηση του μισθολογικού κόστους. Για εργασία μερικής απασχόλησης, που αντιστοιχεί περίπου στο 50% της πλήρους, θα δίνεται το ήμισυ του ποσού.
 • Επεκτείνεται το στεγαστικό επίδομα και σε σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ
 • Διπλή δόση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
 • Αυξάνεται 20 % το επίδομα θέρμανσης
 • Επιδοτείται το σύνολο του πληθυσμού με ποσό 30 ευρώ τη μεγαβατόρα / Επιδοτείται, τουλάχιστον για το 4 ο τρίμηνο του 2021, το σύνολο του πληθυσμού για τις πρώτες 300 kWh, με ποσό 30 €/MWh, αντισταθμίζοντας σχεδόν το σύνολο της αναμενόμενης αύξησης του ρεύματος. Η επιδότηση ισχύει και για επαγγελματικά τιμολόγια χαμηλής τάσης. Το κόστος θα καλυφθεί από την ανακατανομή των εσόδων του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων. Συμπερασματικά, τα συνολικά μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας, ανέρχονται πλέον στα 16,6 δισ. ευρώ για το 2021.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments