Οικονομία

Σταϊκούρας: Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης κατά 20% – Τι θα γίνει με το ρεύμα

Σταϊκούρας: Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης κατά 20% – Τι θα γίνει με το ρεύμα
Σταϊκούρας: Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον κ. υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο εξειδίκευσαν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον κ. υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο εξειδίκευσαν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα αυξηθεί κατά 20% ενώ παράλληλα ανφέρθηκε και στο ζήτημα που απασχολεί αυτό το διάστημα σχετικά με τις αυξήσεις στο ρεύμα. Ανακοινώσεις οικονομικού επιτελείου

Έχουν τεθεί επτά προτεραιότητες

Κάποιες από αυτές είναι:

  • Επέκταση του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έως το τέλος του 2021
  • Επέκταση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» για τρεις μήνες
  • Επέκταση του προγράμματος στήριξης 100.000 θέσεων εργασίας κατά 50.000 θέσεις εργασίας
  • Μειώνεται το ποσοστό επιστροφής όλων των Επιστρεπτέων Προκαταβολών, ανάλογα με την πτώση των ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης. Με βάση τις νέες προβλέψεις, το 28% των επιχειρήσεων θα επιστρέψει το 1/4, το 39% το 1/3, και το 33% το 50%.
  • Επεκτείνεται το πρόγραμμα κενών θέσεων στον πολιτισμό έως το 2021
  • Αποζημίωση για επιπλέον δυο μήνες για καλλιτέχνες και ξεναγούς
  • Πρώτο ένσημο για το 2022/Συγκεκριμένα, για το 2022, και προκειμένου να περιοριστεί η ανεργία των νέων στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, όλοι οι νέοι από 18 έως 29 ετών που δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και θα προσληφθούν εντός του έτους, λαμβάνουν προπληρωμένο χρόνο εργασίας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την πρώτη τους απασχόληση. Η ενίσχυση ανέρχεται συνολικά στα 1.200 ευρώ για τους πρώτους 6 μήνες πλήρους απασχόλησης. Από αυτό το ποσό, τα μισά θα τα λαμβάνει ο εργαζόμενος – επιπλέον του μισθού του – ως κίνητρο εύρεσης εργασίας, και τα υπόλοιπα ο εργοδότης ως επιδότηση του μισθολογικού κόστους. Για εργασία μερικής απασχόλησης, που αντιστοιχεί περίπου στο 50% της πλήρους, θα δίνεται το ήμισυ του ποσού.
  • Επεκτείνεται το στεγαστικό επίδομα και σε σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ
  • Διπλή δόση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
  • Αυξάνεται 20 % το επίδομα θέρμανσης
  • Επιδοτείται το σύνολο του πληθυσμού με ποσό 30 ευρώ τη μεγαβατόρα / Επιδοτείται, τουλάχιστον για το 4 ο τρίμηνο του 2021, το σύνολο του πληθυσμού για τις πρώτες 300 kWh, με ποσό 30 €/MWh, αντισταθμίζοντας σχεδόν το σύνολο της αναμενόμενης αύξησης του ρεύματος. Η επιδότηση ισχύει και για επαγγελματικά τιμολόγια χαμηλής τάσης. Το κόστος θα καλυφθεί από την ανακατανομή των εσόδων του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων. Συμπερασματικά, τα συνολικά μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας, ανέρχονται πλέον στα 16,6 δισ. ευρώ για το 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments