Αθλητισμός

Champions League: Νίκη για Ρεάλ – Πικρή ήττα για Μίλαν

Champions League: Νίκη για Ρεάλ – Πικρή ήττα για Μίλαν
Champions League: Γεμάτη από ματς αστέρων ήταν η σημερινή βραδιά με νίκες για Μάντσεστερ Σίτι και Άγιαξ, ισοπαλίες για Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν.

Βραδιά πολλών αστέρων και πολλών γκολ για την πρεμιέρα των Ομίλων του Champions League. Ήδη η Σέριφ με τους Κολοβό και Αθανασιάδη ως πρωταγωνιστές κατάφερε να νικήσει την Σαχτάρ. Από την άλλη, η Ντόρτμουντ κατάφερε να νικήσει την Μπεσίκτας με μπροστάρη τον Χαάλαντ.

Πολλά και διάφορα ήταν τα στιγμιότυπα της σημερινής αγωνιστικής με την Μάντσεστερ Σίτι και τον Άγιαξ να καταφέρνουν να νικήσουν τους αντιπάλους τους. Από την άλλη, η έκπληξη της βραδιάς ήταν η νίκη της Λίβερπουλ επί τη Μίλαν, ενώ ισοπαλίες έφεραν Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ίντερ: 1-0

Η Ρεάλ πήρε τεράστια εκτός έδρας νίκη επί της Ίντερ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League, με τον Ροντρίγκο να γράφει το 1-0 για τους μερένγκες στο 89ο λεπτό μετά από ασίστ του Καμαβινγκά. Το μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι του 4ου ομίλου του Champions League ήταν σε ισορροπία για 88 λεπτά όμως στο φινάλε βάφτηκε λευκό.

Για αυτό φρόντισε μία εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Κάρλο Αντσελότι, με τον Καμαβινγκά να σερβίρει υπέροχα στον Ροντρίγκο και τον Βραζιλιάνο να νικάει τον Χαντάνοβιτς με εξαιρετικό σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής για να γράψει το 1-0 για τους Μαδριλένους στο 89ο λεπτό που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Κλαμπ Μπρυζ – Παρι Σεν Ζερμέν: 1-1

Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε το προβάδισμα στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης με την Μπριζ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με τον Ερέρα, όμως οι Βέλγοι απάντησαν άμεσα, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Στο 27′ οι Βέλγοι αναπτύχθηκαν ωραία από τα αριστερά, ο Λανγκ έκανε τη σέντρα, με τον Βάνακεν, που βρισκόταν σε θέση βολής να σουτάρει εντός της περιοχής, γράφοντας το 1-1 για τους γηπεδούχους.

Μάντσεστερ Σίτι – ΡΜ Λειψίας: 6-3

Με το πόδι στο γκάζι ξεκίνησε η Μάντσεστερ Σίτι το Champions League για το 2021/22, αφού σημείωσε τρία γκολ στο πρώτο μέρος του αγώνα με τη Λειψία. Οι “πολίτες” πέτυχαν γρήγορα το πρώτο γκολ (16′) με τον Νέιθαν Άκε, αλλά δεν σταμάτησαν εκεί σκοράροντας ακόμη δύο φορές με τον Νορντί Μουκιέλ (28′ – αυτογκόλ) και τον Ριγιάντ Μαχρέζ (45′ – πέναλτι).

Η Λειψία είχε μειώσει προς στιγμήν, επί της ουσίας όμως ουδέποτε απείλησε τους γηπεδούχους.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Πόρτο: 0-0

Από ελάχιστες ευκαιρίες και κακό ρυθμό,  χαρακτηρίστηκε το Ατλέτικο Μαδρίτης – Πόρτο, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) στη δική τους πρεμιέρα για τους ομίλους του Champions League. Η Ατλέτικο είχε το κλασικό σφιχτό στιλ, δεν έπαιρνε ρίσκα και φάνηκε πως θέλει να βγάλει το ημίχρονο με το μηδέν στην άμυνα.

Όπως και έγινε, αφού η Πόρτο παρότι είχε την πρωτοβουλία δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ανάλογα κύλησε και το δεύτερο μέρος, με την Ατλέτικο να το παλεύει περισσότερο αλλά να βλέπει την Πόρτο να βρίσκει γκολ με το Ταρεμί στο φινάλε. Παρόλα αυτά δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ και το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Λίβερπουλ – Μίλαν: 3-2

Ο Τζόρνταν Χέντερσον είχε να σκοράρει για την Λίβερπουλ στο Champions League από το 2014 με την Λουντογκόρετς, όταν όμως επέστρεψε στα γκολ στην Ευρώπη βρήκε το κατάλληλο timing. Και αυτό γιατί σκόραρε απέναντι στην Μίλαν στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων κάνοντας το 3-2 και ολοκληρώνοντας την ανατροπή των κόκκινων που είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ στο 44′.

Ο Σαλάχ έφερε το ματς στα ίσα στο 48′ και ο κάπτεν της Λίβερπουλ πήρε τη σκυτάλη στο 69′, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στο δρόμο του και εκείνος με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μενιάν.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Άγιαξ: 1-5

Το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεμπαστιάν Αλέ έγραψε την πρώτη συμμετοχή της καριέρας του σε αγώνα του Champions League. Παρά τη δεδομένη απειρία όμως, δεν χρειάστηκε παρά 63′ για να σκοράρει τέσσερις φορές απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και να ενταχθεί σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ της διοργάνωσης.

Χάρη στα τέσσερα γκολ που σημείωσε, ο νεαρός επιθετικός του Άγιαξ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που σκοράρει τόσες φορές στο ντεμπούτο του. Ο μοναδικός που προηγήθηκε ήταν ο Μπάρκο Φαν Μπάστεν, όταν τον Νοέμβριο του 1992 είχε διαλύσει την άμυνα της Γκέτεμποργκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments