Αθλητισμός

Μπεσίκτας – Ντόρτμουντ 1-2: Νίκη με γκολ Μπέλιγχαμ και Χάαλαντ

Μπεσίκτας – Ντόρτμουντ 1-2: Νίκη με γκολ Μπέλιγχαμ και Χάαλαντ
Μπεσίκτας - Ντόρτμουντ 1-2: Οι Γερμανοί άρχισαν ιδανικά με γκολ Μπέλιγχαμ και Χάαλαντ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ντόρτμουντ και Μπεσίκτας διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League. Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε πέρασε από την Vodafone Arena επικρατώντας 2-0 με τα γκολ των Μπέλιγχαμ και Χάαλαντ από το πρώτο ημίχρονο.

Πιο συγκεκριμένα, η Μπεσίκτας είχε ορμή ενθουσιασμό επιστρέφοντας στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2017-18 όμως αυτά τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να την βοηθήσουν στην πρεμιέρα της απέναντι στην Ντόρτμουντ.

Το ματς

Η Μπεσίκτας μπήκε φουριόζα στην αναμέτρηση και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6′ όταν ο Κόμπελ χρειάστηκε να αποκρούσει με υπερένταση σε κόρνερ το σουτ του Μπατσουαγί μέσα από την περιοχή, όμως η Ντόρτμουντ έδωσε πειστική απάντηση, βρίσκοντας δίχτυα στην πρώτη φάση που έφτιαξε στον αγωνιστικό χώρο του Vodafone Arena.

Αυτή ήρθε στο 20ο λεπτό: ο Νταχούντ βρήκε με μπαλιά ακριβείας τον Μενιέ που ήταν στα δεξιά της επίθεσης, εκείνος τροφοδότησε τον Μπέλινχαμ που “έκοψε” προς τη μεγάλη περιοχή και με διαγώνιο δεξί σουτ (ειχε προηγουμένως στοπάρει τη μπάλα με το στήθος), έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Ντόρτμουντ πήρε τον έλεγχο μετά το γκολ του Άγγλου και αφού πρώτα έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Χάαλαντ στο 27′ (έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση) και Ρόις στο 29′ (απέκρουσε ο Ντεστάνογλου), βρήκε το δεύτερο γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Κάπως έτσι, η Μπεσίκτας μπόρεσε να βρει ένα γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μοντέρο (κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς), για να μειώσει απλά σε 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση, με την Ντόρτμουντ να παίρνει πανάξια το τρίποντο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Ντεστάνογλου, Ροσιέ, Ουέλιντον, Μοντέρο, Ενσακαλά, Σόουζα, Πιάνιτς, Χάτσινσον (78′ Ουτσάν), Γκεζάλ (89′ Τόρε), Λάριν (67′ Καραμάν), Μπατσουαγί

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Μενιέ, Χούμελς (70′ Πόνγκρασιτς), Ακάντζι, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ (69′ Βολφ), Μπραντ (46′ Βίτσελ), Νταχούντ, Χάαλαντ (86′ Κνάουφ), Ρόις, Μάλεν (70′ Μουκοκό)

Δείτε βίντεο με τα γκολ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments