Αθλητισμός

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Πέθανε ο μεγάλος προπονητής

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Πέθανε ο μεγάλος προπονητής
Ντούσαν Ίβκοβιτς: Ο θρυλικός προπονητής, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών.

Την είδηση γνωστοποίησε η Σερβική Ομοσπονδία Μπάσκετ

Έφυγε από τη ζωή την Πέμτπη 16 Σεπτεμβρίου ο προπονητής θρύλος του Ευρωπαϊκού μπάσκετ Ντούσαν Ίβκοβιτς σε ηλικία 78 ετών. Την είδηση γνωστοποίησε η Σερβική Ομοσπονδία Μπάσκετ. Η είδηση του θανάτου του σπουδαίου προπονητή βυθίζει σε θλίψη το παγκόσμιο μπάκετ, καθώς ο Ντούντα για χρόνια θεωρούταν ένας από τους κορυφαίους των Ευρωπαίκών πάγκων ενώ έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στην ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας.

Ο «σοφός» του ευρωπαϊκού μπάσκετ νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στην εντατική νοσοκομείου του Βελιγραδίου και σήμερα το πρωί η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια κάποια προβλήματα με την καρδιά του, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιάσει μία ασθένεια στους πνεύμονες του.

Η τεράστια καριέρα του είχε έντονο… ελληνικό χρώμα, καθώς ο Ίβκοβιτς είχε καθίσει στον πάγκο του Άρη (1980-1982), του ΠΑΟΚ (1991-1993), του Πανιωνίου (1994-1996), του Ολυμπιακού (1996-1999 και 2010-2012) και της ΑΕΚ (1999-2001), οδηγώντας μάλιστα τους «ερυθρόλευκους» δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης το 1997 και το 2012.  Στο πλούσιο παλμαρέ του ο δάσκαλος του σερβικού μπάσκετ είχε μεταξύ άλλων τρία πρωταθλήματα Ελλάδα και τέσσερα Κύπελλα.

Το 2017 τιμήθηκε από την Euroleague με τον τίτλο “legend”, μπαίνοντας στο πάνθεον των «θρύλων» της διοργάνωσης.

Ο Ντούντα γεννήθηκε το 1943 στο Βελιγράδι και εξελίχθηκε σε κορυφαίο προπονητή, αλλά και προσωπικότητα του παγκοσμίου μπάσκετ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments