Οικονομία

RND για Ελλάδα: Η οικονομία της απογειώνεται

RND για Ελλάδα: Η οικονομία της απογειώνεται
RND για Ελλάδα: Με τίτλο η "Ελλάδα απογειώνεται" το Γερμανικό Δίκτυο RND έπλεξε εγκώμια για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία.

Με τίτλο η “Ελλάδα απογειώνεται” το Γερμανικό Δίκτυο RND έπλεξε εγκώμια για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η Ελλάδα ανακάμπτει από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας πολύ ταχύτερα του αναμενόμενου» και σημειώνει ότι βασίζεται στις αυξανόμενες επενδύσεις και τον τουρισμό.

«Η επιστροφή που βιώνει ο κλάδος αυτό το καλοκαίρι είναι θεαματική. Νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη κατέγραψαν ακόμη περισσότερους επισκέπτες τον Αύγουστο απ’ ό,τι το έτος-ρεκόρ 2019» αναφέρει το RND.

Στο επίκεντρο η αύξηση της απασχόλησης

«Η άνοδος είναι κυρίως αποτέλεσμα των κεφαλαίων που δόθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, με τα οποία η κυβέρνηση στήριξε εταιρείες που αντιμετώπισαν δυσκολίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εξασφάλισε θέσεις εργασίας που βρέθηκαν σε κίνδυνο», αναφέρει το RND.

Τέλος, επισημαίνει ο ανταποκριτής ότι η χώρα μας δεν απειλείται από επιπλέον δαπάνες και και τη μείωση των φορολογικών εσόδων «Τα δισεκατομμύρια που περιμένει η χώρα έως το 2026 από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ για τον κορονοϊό θα εξασφαλίσουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί το ποσοστό του χρέους» σημείωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments