Ελλάδα

8 χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα: Αντιφασιστή συγκέντρωση σήμερα στο Κερατσίνι

8 χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα: Αντιφασιστή συγκέντρωση σήμερα στο Κερατσίνι
8 χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα: Για ακόμη μια χρονιά χιλιάδες κόσμου θα διαδηλώσει ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις του φασισμού και του ρατσισμού.
8 χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα: Για ακόμη μια χρονιά χιλιάδες κόσμου θα διαδηλώσει ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις του φασισμού και του ρατσισμού.

8 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, σε μια επίθεση των ταγμάτων εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η προτροπή του Γιάννη Ρίτσου σε κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για το δίκιο του, «Μην τους φοβάσαι. Στο φόβο σου ποντάρουν», αποτελεί το σύνθημα του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, οχτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Για ακόμη μια χρονιά θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι από χιλιάδες κόσμου. Το σημείο εκκίνησης είναι ο τόπος του εγκλήματος, εκεί όπου ο Παύλος Φύσσας ξεψύχησε έπειτα από την αναίτια φασιστική επίθεση μελών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Πλέον, η οδός αυτή ονομάζεται οδός Παύλου Φύσσα 60, προς τιμήν του θύματος του φασισμού και της ακροδεξιάς που βρήκε πρόσφορο έδαφος από την υπόλοιπη δεξιά και προσπάθησε να σπειρεί τον τρόμο σε κάθε άνθρωπο που δεν συμφωνούσε με τις μισαλλόδοξες θεωρίες των Ελλήνων ναζί, αλλά δεν το κατάφερε, παρά τις δολοφονίες του μετανάστη εργάτη, Σαχζάτ Λουκμάν και του καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα.

Η πορεία θα ξεκινήσει από το Κερατσίνι από το άγαλμα και την οδό Παύλου Φύσσα 60 με συγκέντρωση στις 17:30.

Ακόμα, μεταξύ 23 και 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το «Solidarity Film Festival» Killah P που περιλαμβάνει προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ στον κινηματογράφο Μελίνα στην Δραπετσώνα.

Χθες Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου (η ίδια ημερομηνία που το 2013 το τάγμα εφόδου της Νίκαιας μετέβαινε οργανωμένα στο Κερατσίνι για να σκοτώσει τον Φύσσα) χιλιάδες νέοι και νέες ήρθαν στα Λιπάσματα Δραπετσώνας για την κεντρική συναυλία αφιερωμένη στον Παύλο.

Το αντιφασιστικό κίνημα γνωρίζει πως ο δρόμος είναι μακρύς και όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του:

«Αέναη η μάχη του κινήματος της ζωής ενάντια σε εκείνο του θανάτου. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για εγρήγορση του αντιφασιστικού κινήματος και παλεύουμε για την εδραίωση αντιφασιστικών αντιστάσεων σε κάθε πεδίο του δημόσιου λόγου και χώρου. Επιδιώκουμε να απομονώσουμε οποιοδήποτε φασιστικό νόημα διαχέεται στον κοινωνικό ιστό και επιζητούμε να ασκηθεί η μέγιστη πίεση για την αμετάκλητη καταδίκη της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης και όλων των στελεχών της, πρώην και νυν, καθώς θεωρούμε πως οιαδήποτε δικαίωση της Χρυσής Αυγής σε δικαστικό επίπεδο αποτελεί ασέβεια και προσβολή της μνήμης του Παύλου και της μνήμης όλων των θυμάτων της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης».

Γνωρίζει επίσης πως ο φασισμός δεν εμφανίζεται μόνο στον δρόμο αλλά και στην πολιτική σκηνή: «Με ποικίλες αφορμές και με διαφορετικά προσωπεία και μανδύες, ο θίασος των Ελλήνων φασιστών επιχειρεί να επανεδραιωθεί διατυμπανίζοντας αντιδραστικές και διχαστικές πολιτικές θέσεις, αλλά και απειλώντας και εκφοβίζοντας το οτιδήποτε αντιλαμβάνεται διαφορετικό μέσα από το συντηρητικό, ρατσιστικό και εξουσιαστικό πρίσμα οπτικής της πραγματικότητας που χρησιμοποιεί. Ξέρουμε πως δεν τελειώσαμε μαζί τους και ξέρουν πως θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους. Αναγνωρίζουμε ότι για να εξοστρακίσουμε οποιοδήποτε φασιστικό μίασμα προς το σκοτεινό χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπου ανήκει, οφείλουμε να μαχόμαστε όλες εκείνες τις αιτίες και πρακτικές που ασπάζεται η φασιστική πρακτική και ιδεολογία, αλλά και να εγκολπώνουμε στις αντιστάσεις μας όλα εκείνα τα υποκείμενα που αυτές εχθρεύονται. Ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, την πατριαρχία και τον σεξισμό».

Για τον Παύλο. Δίπλα στην κυρία Μάγδα. Όλοι μαζί. Συνεχίζουμε.

ΚΕΕΡΦΑ: Κάλεσμα για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Μια εκ των οργανώσεων που πρωτοστάτησαν στον αγώνα ενάντια στην εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και έπαιξε κομβικό ρόλο στην φυλάκιση των ηγετικών στελεχών της ήταν και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η οποί καλεί όλο τον προοδευτικό κόσμο στο σημερινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 5.30μμ Άγαλμα Παύλου Φύσσα, Κερατσίνι Μετακίνηση: ΗΣΑΠ Πειραιά, λεωφορεία 824, 826, ΜΕΤΡΟ Νίκαια, λεωφορεία 841,820. Η πορεία θα βαδίσει πρός Νίκαια, Μπλόκο Κοκκινιάς, Πλατεία Οσίας Ξένης 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συνεχίζουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Φέτος, στις 18 Σεπτέμβρη, τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με τους δολοφόνους του, την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να είναι στη φυλακή. Φέτος θα πλημμυρίσουμε το Κερατσίνι έχοντας πίσω μας την ιστορική καταδικαστική απόφαση της 7.10.2020, μία μεγάλη νίκη που υπήρξε αποτέλεσμα της πολύχρονης μάχης του αντιφασιστικού κινήματος μέσα και έξω από το δικαστήριο και έγινε πράξη χάρη στην επιμονή και τη δράση ενός μαζικού αντιφασιστικού κινήματος, που έδρασε σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε όλη την Ελλάδα, με τα συνδικάτα, τη νεολαία και τους μετανάστες στην πρώτη γραμμή. Αυτό το κίνημα δεν άφησε τη Χρυσή Αυγή να νομιμοποιηθεί ποτέ, τους ανάγκασε να κλείσουν τα “γραφεία”-ορμητήριά τους στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα, τους πέταξε έξω από τη Βουλή και εξασφάλισε την καταδικαστική απόφαση και τη φυλάκιση των δολοφόνων ναζί.

Φέτος, 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στέλνουμε και πάλι το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε ποτέ ξανά τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και κάθε επίδοξο μιμητή της, να εμφανιστεί στις γειτονιές μας, απαιτώντας την εφαρμογή της καταδικαστικής απόφασης, να καθαιρεθούν όλοι οι φασίστες από τα δημοτικά συμβούλια, να μην αφεθεί κανείς τους ελεύθερος, να καταδικαστεί και στο δεύτερο βαθμό η υπόθεση Χ.Α., να αποζημιωθούν τα θύματα της Χρυσής Αυγής και οι οικογένειές τους.

Την ίδια στιγμή στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ να παίξει ξανά το χαρτί του ρατσισμού προκειμένου να ξεφύγει από την οργή του κόσμου εξαιτίας της δολοφονικής διαχείρισης της πανδημίας. Μέσα σε μία περίοδο που ο κορονοϊός σαρώνει ο Μητσοτάκης φέρνει άλλον ένα «μεταφασίστα» στο υπουργείο Υγείας, σε μία προσπάθεια να να βρει συνομιλητές με τους φασίστες που επιχειρούν να δημαγωγήσουν στις πλάτες των ανεμβολίαστων, αλλά και να επιβάλει την εισβολή των εργολάβων μέσα στα νοσοκομεία. Δεν ξεχνάμε ότι ο Πλεύρης έπαιξε ενεργό ρόλο στην συγκρότηση της ξενοφοβικής “επιτροπής κατοίκων” στον Άγιο Παντελεήμονα το 2008, ανοίγοντας την πόρτα στους χρυσαυγίτες δολοφόνους και στα πογκρόμ των φασιστών κατά των μεταναστών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στρώνει ξανά τον δρόμο στους φασίστες, με πόλεμο σε βάρος των προσφύγων στα σύνορα και τις θάλασσες με εκατοντάδες νεκρούς, ρατσιστική ρητορική και αντιμεταναστευτικούς νόμους, αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος των μεταναστών, νέα μέτρα για επιτάχυνση των απελάσεων, με μάντρωμα σε στρατόπεδα-φυλακές των προσφύγων. Η κυβέρνηση που δεν έχει ακόμη σταματήσει να θεωρεί το Αφγανιστάν «ασφαλή χώρα» και συνεργάζεται χυδαία με τον Ερντογάν για να αποκλειστούν οι πρόσφυγες που θα φύγουν από το Αφγανιστάν μετά την ήττα των ΗΠΑ και την επικράτηση των Ταλιμπάν, θωρακίζει τα σύνορα με φράχτες ενώ θεωρεί εγκληματίες τους διασώστες των προσφύγων.

Το κίνημα των νοσοκομειακών που φωνάζει «Δωρεάν υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο», ο κόσμος που βρέθηκε πάντα στην καρδιά του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στη σύγκρουση με το φασισμό, απαιτώντας πρόσβαση στην δημόσια υγεία, ΑΜΚΑ για όλους και εμβολιασμούς στα στρατόπεδα, μπορούν να στείλουν τον Πλεύρη και όλη την κουστωδία του Μητσοτάκη σπίτι του.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, να παλέψουμε όλοι μαζί και να μην αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες τα εξιλαστήρια θύματα της αποτυχημένης πολιτικής του Μητσοτάκη, να μην αφήσουμε τα ζόμπι της Χρυσής Αυγής και των μιμητών της να εμφανιστούν σε πλατείες και γειτονιές και ταυτόχρονα να παλέψουμε μαζί ενάντια σε αυτό το βάρβαρο σύστημα, που στην πιο βαθιά του κρίση παράγει ακόμη περισσότερη ανισότητα, φτώχεια, πολέμους, ρατσισμό.

Καλούμε στην ενωτική αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι, το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, στα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και να συνεχίσουμε με το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη, Ομόνοια 3μμ, στον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, απαιτώντας σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, άσυλο και στέγη για όλους τους πρόσφυγες.».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments