Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: H ποινή της 36χρονης κατηγορούμενης αν καταδικαστεί

Επίθεση με βιτριόλι: H ποινή της 36χρονης κατηγορούμενης αν καταδικαστεί
Επίθεση με βιτριόλι: Ένας εκ των συνηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου μίλησε για την ποινή της 36χρονης κατηγορούμενης αν καταδικαστεί.

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, στις 20 Μαΐου 2020, στην Καλλιθέα, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Την ίδια ώρα ερευνάται το ενδεχόμενο συνεργού της 36χρονης κατηγορούμενης.

Πιο συγκεκριμένα, ένας εκ των συνηγόρων της Ιωάννας, ο Απόστολος Λύτρας, ανέφερε αρχικά πως: «η κατηγορούμενη με την απουσία της έδειξε ασέβεια τόσο στην Ιωάννα, όσο και στους δικαστές. Ο εισαγγελέας διάβασε το κατηγορητήριο και αυτή δεν ήταν εκεί για να τον ακούσει».

Ποια θα είναι η ποινή της κατηγορούμενης

Στη συνέχεια ο συνήγορος της Ιωάννας πρόσθεσε: «Είχα προβλέψει ότι η κατηγορούμενη δεν θα έρθει. Η Ιωάννα ήταν έτοιμη να περιγράψει τι βίωσε. Μέχρι και αργά το βράδυ είχε ένα μεγάλο άγχος για το πώς θα εμφανιστεί».

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η ποινή της κατηγορούμενης, αν καταδικαστεί, ο κ. Λύτρας απάντησε: «Αν καταδικαστεί με βάση το κατηγορητήριο θα της καταλογιστούν 15 χρόνια, που σημαίνει ότι περίπου σε 5,5 χρόνια θα είναι έξω. Θα τιμωρείται από τον κόσμο και μετά την αποφυλάκισή της. Ξέρει ότι είτε εμφανιστεί στο δικαστήριο είτε όχι θα εκτίσει το 1/3 της ποινής και θα αποφυλακιστεί».

Σχολιάζοντας το γεγονός πως δεν έγιναν δεκτές οι γυναίκες ένορκοι στη δίκη, είπε: «Τα εγκλήματα αντιμετωπίζονται με έναν και μόνο τρόπο. Δεν έχει σημασία αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Θέλουμε δύο άτομα να κληθούν και να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις».

Η εξαίρεση των γυναικών ενόρκων και το ενδεχόμενο δεύτερου συνεργού

Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του συνηγόρου της κατηγορουμένης, Σάκη Κεχαγιόγλου, να εξαιρεθούν από τη δίκη οι τρεις γυναίκες που κληρώθηκαν ως ένορκοι.

Σύμφωνα με το Open, το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του δικηγόρου ήταν πως οι άνδρες θα μείνουν αποστασιοποιημένοι συγκριτικά με τις γυναίκες που πιθανότατα θα συνδεθούν συναισθηματικά με την Ιωάννα και δεν θα είναι ουδέτερες.

Σημειώνεται ότι η απόφαση των ενόρκων είναι ζωτικής σημασίας για το δικαστήριο, όπως και αυτή των δικαστών.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής, κληθείς να σχολιάσει την κίνηση αυτή του δικηγόρου της κατηγορουμένης, είπε χαρακτηριστικά: «Η κίνηση έκανε άσχημη εντύπωση. Δεν θεωρώ ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερες. Ας κρίνει η κοινωνία την εξαίρεση των γυναικών ενόρκων».

Πιθανή η ύπαρξη δεύτερου συνεργού

Ο Νίκος Αλεξανδρής εκτίμησε πως δεν αποκλείεται στην υπόθεση να υπάρχει και δεύτερος συνεργός που βοήθησε την κατηγορούμενη να προχωρήσει στην αποτρόπαια επίθεση εναντίον της Ιωάννας με το βιτριόλι.

«Είμαι σχεδόν βέβαιος πως υπάρχουν 2 συνεργοί, ωστόσο το σημαντικό είναι να αποδειχθεί η συμμετοχή τους στην υπόθεση ώστε να κινηθούν και οι νομικές διαδικασίες» είπε και πρόσθεσε: «Η παρακολούθηση και ο σχεδιασμός της επίθεσης, για περισσότερο από έναν χρόνο, δεν θα μπορούσε να γίνει από ένα άτομο, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε ένας ή και περισσότεροι συνεργοί της 36χρονης κατηγορούμενης».  Ιωάννα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments