Αθλητισμός

FIFA Mundial: Συζητήσεις για διεξαγωγή κάθε δύο χρόνια

FIFA Mundial: Συζητήσεις για διεξαγωγή κάθε δύο χρόνια
FIFA Mundial: Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν πως ξεκινούν διαβουλεύσεις για διεξαγωγή κάθε δύο χρόνια.

Η FIFA ενημέρωσε πως ξεκινούν οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις για διεξαγωγή του Mundial κάθε δύο χρόνια. Αξίζει να αναφερθεί πως η FIFA είχε δηλώσει την αντίθεσή της με την ίδρυση της European Super League.

Πιο συγκεκριμένα, η FIFA ενημέρωσε πως οι συζητήσεις για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε 2 χρόνια θα ξεκινήσουν επίσημα στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021. Η συζήτηση θα εκκινήσει μαζί με τις Ομοσπονδίες ποδοσφαίρου προκειμένου να συζητηθούν όλες οι παράμετροι σχετικά με τη νέα αυτή πρόταση.

Τι εισηγούνται οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επιμένει πως το άθλημα θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και αυτού του είδους οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για την σωστή λειτουργία του. Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας, διαμηνύουν πως η διεξαγωγή του Μουντιάλ σε λιγότερο χρόνο από τον ισχύοντα (κάθε 4 χρόνια δηλαδή), θα βελτιώσει τις παρούσες συνθήκες.

Επιπλέον, η FIFA πρόκειται να συγκαλέσει μία διαδικτυακή συνάντηση με τις Ομοσπονδίες, προκειμένου να επιλύσει όλες τις απορίες ή τυχόν αμφιβολίες για την νέα αυτή πρόταση. Έως τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τη FIFA σχετικά με το θέμα, το οποίο όπως είναι προφανές θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

FIFA: Τι θα εξεταστεί στη σχετική μελέτη

Μέσω της μελέτης θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι μιας πιθανής απόφασης που θα αφορά τη διεξαγωγή του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος ανά δύο χρόνια αντί για τέσσερα. Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο διεξήχθη το 1930 και από τότε διεξάγεται ανά μια τετραετία, εξαιρώντας το μεσοδιάστημα ανάμεσα στην τρίτη και την τέταρτη χρονικά διοργάνωση, λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

FIFA: Την πρόταση κατέθεσε η SAFF

Η πρόταση αυτή κατατέθηκε πριν τρεις ημέρες από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας (SAFF), με τον πρόεδρό της, Γιασέρ Αλ-Μισεχάλ, να τονίζει μεταξύ άλλων:

«Πιστεύουμε ότι το μέλλον του ποδοσφαίρου βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Τα πολλά ζητήματα που αντιμετώπισε το ποδόσφαιρο έχουν πλέον οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της κατάστασης ελέω της συνεχιζόμενης πανδημίας. Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε πώς είναι δομημένο το παγκόσμιο παιχνίδι και να σκεφτούμε τι είναι καλύτερο για το μέλλον του αθλητισμού μας. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει το ερώτημα εάν ο κύκλος των τεσσάρων ετών παραμένει η καλύτερη δυνατή βάση για τον τρόπο διαχείρισης του ποδοσφαίρου τόσο από άποψη ανταγωνισμού όσο και από εμπορική άποψη».  FIFA

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, έκανε λόγο για μία ξεκάθαρη και λεπτομερή πρόταση μετά από την επικύρωσή της από τις 166 εθνικές ομοσπονδίες από τις 188 συνολικά, υποστηρίζοντας πως η μελέτη θα εξετάσει και το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών για να καταλήξει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments