Αθλητισμός

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τρίτος κορυφαίος ξένος όλων των εποχών στο ΝΒΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τρίτος κορυφαίος ξένος όλων των εποχών στο ΝΒΑ
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τρίτος κορυφαίος ξένος όλων των εποχών αναδείχθηκε ο Greek Freak.

Τρίτος κορυφαίος ξένος μπασκετμπολίστας στο NBA αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak βρίσκεται στο νούμερο 3 της λίστας με τους μη-Αμερικανούς που έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «ClutchPoints».

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται πίσω μόνο από τον Γερμανό θρύλο των Μάβερικς, Ντιρκ Νοβίτσκι και τον Νιγηριανό «The Dream» των Ρόκετς, Χακίμ Ολάζουον. Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν ο Στιβ Νας από τον Καναδά κι ο Πατ Γιούιν με καταγωγή από την Τζαμάικα. Αντετοκούνμπο για Playoff

Tρίτος κορυφαίος ξένος όλων των εποχών

«Η πορεία του στο πρωτάθλημα τον ανέβασε αρκετές βαθμίδες, αλλά ο Αντετοκούνμπο έχει ακόμα δρόμο να διανύσει, όσον αφορά προς τους κορυφαίους αριθμούς όλων των εποχών. Με βάση την τρέχουσα πορεία του (δύο φορές MVP, αμυντικός παίκτης της χρονιάς, ένα πρωτάθλημα, MVP τελικών, 5x All-Star, 5x All-NBA, 4x All-Defense, όλα πριν από τα 27α γενέθλιά του), θα πρέπει να ξεπεράσει αυτούς που είναι μπροστά τελικά αν μπορεί να διατηρήσει αυτό το επίπεδο μεγαλείου, αλλά η μακροζωία δεν είναι δεδομένη για κανέναν στο ΝΒΑ.

Το ερώτημα αν μπορεί να είναι Νο 1 επιλογή σε ομάδα πρωταθλήματος απαντήθηκε καταφατικά την περασμένη σεζόν, αρκεί να έχει γύρω του σουτέρ και χειριστές μπάλας. Ωστόσο, εάν θέλει πραγματικά να παρατείνει την καριέρα του, όταν δεν θα είναι όσο αθλητικός είναι τώρα, είναι ακόμα απαραίτητο ένα καλό τζαμπ σουτ. Ο παίκτης ακριβώς μπροστά του σε αυτή τη λίστα έχτισε μια κληρονομιά 20 ετών από αυτό» υπογραμμίζει η εν λόγω ιστοσελίδα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Λίγα λόγια για τον Greek Freak

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας καλαθοσφαιριστής. Έχει ύψος 2,11 μ. και αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις καλαθοσφαίρισης για τους Μιλγουόκι Μπακς και την Εθνική Ελλάδος.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Α2 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης ως παίκτης του Φιλαθλητικού. Κατόπιν, επιλέχθηκε στο ΝΒΑ Ντραφτ στη θέση 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς το 2013, όπου και εξελίχθηκε στον κορυφαίο παίκτη της ομάδας στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες και σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος του NBA, όντας μεταξύ άλλων δύο φορές MVP του πρωταθλήματος (2019, 2020) και πέντε φορές μέλος του All-Star Game ΝΒΑ. Το 2021 κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του ΝΒΑ, κερδίζοντας παράλληλα το βραβείο του MVP των τελικών.

Έχει τον αριθμό 34 στη φανέλα του και το αγωνιστικό παρατσούκλι του είναι The Greek Freak.[7][Σημείωση 1] Στις 15 Δεκεμβρίου 2020 ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους Μιλγουόκι Μπακς για 5 χρόνια για 228 εκατομμύρια δολάρια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments