Ελλάδα

Κορωνοϊός εξελίξεις: Η τρίτη δόση θωρακίζει την ανοσία

Κορωνοϊός εξελίξεις: Η τρίτη δόση θωρακίζει την ανοσία
Κορωνοϊός εξελίξεις: Μετά την μετάλλαξη Δέλτα, η επιτροπή Ειδικών ενεργοποιεί την τρίτη δόση για τους άνω των 60 ετών.

Ο κορωνοϊός χαρακτηρίζεται από ραγδαίες εξελίξεις κυρίως λόγω των μεταλλάξεων. Οι μεταλλάξεις έχουν κάνει τον ιό να είναι πιο μεταδοτικός. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την Δευτέρα τα κρούσματα ανήλθαν στα 2.126, ενώ 369 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική , ενώ στην Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 341 νέες λοιμώξεις.

Πιο συγκεκριμένα, στην ενημέρωση της Δευτέρας, ανακοινώθηκε ότι ξεκινούν οι εμβολιασμοί τρίτης δόσης. Μαζί με τους ανθρώπους που έχουν συμπληρώσει τα 60 τους χρόνια, θα μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση και οι υγειονομικοί. Η τρίτη δόση δεν είναι υποχρεωτική.  Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός με τρίτη δόση των ανοσοκατασταλμένων και  μέχρι σήμερα έχουν γίνει 13.175 εμβολιασμοί.

Στις 30/9 ανοίγει η πλατφόρμα

Κατά την ενημέρωση ο Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 30 του μηνός ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των άνω των 60 και υγειονομικών. Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί σε μονάδες φροντίδας, είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Κορωνοϊός ενημέρωση

Κατόπιν, ανέλυσε τα τελευταία στοιχεία του εμβολιαστικού προγράμματος, λέγοντας πως συνολικά έχουν γίνει πάνω από 11.900.000 εμβολιασμοί, ενώ 5.950.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί σε 56,7% στον γενικό πληθυσμό και σε 65,6% στον ενήλικο πληθυσμό της χώρας.

Τα τελευταία στοιχεία των εμβολιασμών

Στην ηλικιακή ομάδα 35-39, το 59,8% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 60,4%.

Στην ηλικιακή ομάδα 30-34, έχει ήδη εμβολιαστεί το 59,3% και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 60%.

Στην ηλικιακή ομάδα 25-29, το 58,8% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 59,7%. Κοροναϊός – Τέλος του χρόνου η αδειοδότηση για τον εμβολιασμό των παιδιών του Δημοτικού

Στην ηλικιακή ομάδα 18-24, το 50,2% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 51,3%.

Στην ηλικιακή ομάδα 15-17, το 28,7% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 30%. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 98.000 παιδιά.

Και στην ηλικιακή ομάδα 12-14, έχει ήδη εμβολιαστεί το 15,7% και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 17,44%. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 56.000 παιδιά από αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση

Κατά την ενημέρωση, η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 6,5 εκατ. άτομα και έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους. Τα αντισώματα μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, κυρίως μετά από 5 με 6 μήνες που σε συνδυασμό με την εμφάνιση μεταλλάξεων αποτελούν τον σημαντικότερο λόγο χορήγησης τρίτης δόσης.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδότησε θετικά υπέρ της χορήγησης της τρίτης δόσης αρχικά στους ανοσοκατασταλμένους, και στη συνέχεια στους ηλικιωμένους σε μονάδες φορντίδας, όπως και τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.  Κορωνοϊός ενημέρωση

Ο κίνδυνος για τους άνω των 60 ετών αποτυπώνονται και στα επιδημιολογικά στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ. Οι 60 έως 79 ετών νοσηλεύονται κατά μεγάλο ποσοστό στις ΜΕΘ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υγειονομικοί λόγω της έκθεσής τους στον κίνδυνο. Οι υγειονομικοί θα εμβολιάζονται 6-8 μήνες μετά την δεύτερη δόση (ή πρώτη αν έχουν λάβει το μονοδοσικό).

Ακολούθως, η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε ό, τι αφορά την σοβαρή νόσηση.

Ανεβαίνει ο αριθμός των ανεμβολίαστων στην Βόρεια Ελλάδα

Κύμα ανεμβολίαστων σκεπάζει την Βόρεια Ελλάδα καθώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας εισάγονται στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας. Δυστυχώς εκτός από τις νοσηλείες, τα στοιχεία των θανάτων όχι μόνο προκαλούν θλίψη αλλά αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής 4ης ΥΠΕ, Δημήτρη; Τσαλικάκης και οι 54 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από κοροναϊό στα νοσοκομεία μεταξύ 12 και 19 Σεπτεμβρίου ήταν όλοι ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, στις ΜΕΘ των νοσοκομείων βρίσκονται 51 ασθενείς εκ των οποίων οι 49 (ποσοστό 96,1%) είναι ανεμβολίαστοι. Σε απλές κλίνες νοσηλεύονται με κοροναϊό 221 ασθενείς, εκ των οποίων οι 180 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί.

svg%3E

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments