Οικονομία

Evergrande: Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί στις διεθνείς αγορές ο κινέζικος κολοσσός

Evergrande: Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί στις διεθνείς αγορές ο κινέζικος κολοσσός
Evergrande: Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η κρίση που έχει ξεσπάσει στον κινέζικο κολοσσό ακινήτων Evergrande όπου χρωστάει 89 δισεκατομμύρια δολάρια σε τράπεζες αλλά και επενδυτές. Οι συνολικές οφειλές υπολογίζονται σε 305 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η κρίση που έχει ξεσπάσει στον κινέζικο κολοσσό ακινήτων Evergrande όπου χρωστάει 89 δισεκατομμύρια δολάρια σε τράπεζες αλλά και επενδυτές. Οι συνολικές οφειλές υπολογίζονται σε 305 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τι θα κάνει το Πεκίνο

“Δίκοπο μαχαίρ” αποτελεί και για την Κίνα καθώς από τη μια υπάρχει ο ορατός κίνδυνος πλέον να ‘βουλιάξει” ο μεγάλος κολοσσός και από την άλλη μια κρατική παρέμβαση θα έστελνε λάθος μήνυμα και σε άλλες εταιρείες με χρέη. Στην περίπτωση της Evergrande όμως πιθανή κατάρρευσή της θα σημάνει και καταστροφή στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και θα μπορούσε να πυροδοτήσει μία κρίση στην αγορά ακινήτων.

Λήγει αύριο η προθεσμία για τόκους 5ετούς ομολόγου

Οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν η κινεζική εταρεία ακινήτων θα καταφέρει να αποπληρώσει τόκους 5ετούς ομολόγου 83 εκατ. δολ. την προσεχή Πέμπτη ή αν θα αθετήσει την πληρωμή. Οι αποδόσεις σε αυτό το ομόλογο έχουν εκτοξευθεί στο 560%, από μόλις 10% πριν λίγο καιρό. Το ομόλογο λήγει τον Μάρτιο του 2022.Εκκρεμεί επίσης ακόμα μια πληρωμή τόκων για ομόλογο 7ετούς διάρκειας σε δολάριο αναμένεται την ερχόμενη Τετάρτη, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Τι αναφέρουν οι οίκοι αξιολόγησης

Οι οίκοι αξιολόγησης σημειώνουν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα χρεοκοπίας του κινεζικού κολοσσού. Μετά τις προειδοποιήσεις από Fitch και Morgan Stanley και ο οίκος S&P χτυπάει το καμπανάκι αναφέροντας ότι χωρίς άμεση στήριξη είναι έτοιμη για χρεοκοπία. Και προσθέτει ότι το Πεκίνο θα παρέμβει μόνον αν κρίνει ότι η χρεοκοπία της θα συνιστούσε συστημικό κίνδυνο για το σύνολο της οικονομίας. Στρατηγικοί αναλυτές της Citigroup, της Barclays και της UBS, θεωρούν ότι η κρίση χρέους της Evergrande Group δεν θα εξελιχθεί στην Lehman της Κίνας.

Τι σημαίνει μια πιθανή χρεωκοπία για την αγορά πετρελαίου

Η τιμή του αργού σημείωσε ραγδαία πτώση μετά τις ανησυχίες περί χρεοκοπίας της Evergrande, γεγονός που οδήγησε τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια, με το δολάριο να ενισχύεται.

Evergrande: Σε “χαμηλό” 11ετίας η μετοχή λόγω φόβου για στάση πληρωμών

Σε ιστορικό χαμηλό 10,2% κατέγραψε η τιμή της μετοχής της κινεζικής εταιρείας Evergrande – η οποία ενδοσυνεδριακά έφτασε να υποχωρεί ως και 17%- στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, έχοντας φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2010.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments