Ελλάδα

Αρνητές κορωνοϊού: Ζητούν εκταφές νεκρών και μηνύουν εκπαιδευτικούς – Έρχονται προστατευτικές παρεμβάσεις

Αρνητές κορωνοϊού: Ζητούν εκταφές νεκρών και μηνύουν εκπαιδευτικούς – Έρχονται προστατευτικές παρεμβάσεις
Αρνητές κορωνοϊού: Η υπουργός Νίκη Κεραμέως τονίζει πως υπάρχει διάταξη που καλύπτει τους καθηγητές που εφαρμόζουν τα μέτρα.

Κλιμακώνουν τις ενέργειές τους οι αρνητές κορωνοϊού καθώς όχι μόνο ζητούν εκταφές νεκρών για να διαπιστωθεί αν πέθαναν ή όχι από Covid – 19, αλλά πραγματοποιούν και μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών για τα μέτρα σε σχολεία. Την ίδια ώρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διαμηνύει πως με υπάρχουσα διάταξη, προστατεύονται οι καθηγητές.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση σχεδιάζει παρέμβαση στον ποινικό κώδικα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της με αφορμή τις εντάσεις που παρατηρούνται με αρνητές στα σχολεία, οι οποίοι επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς. Ειδικότερα, θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις επιθέσεις αυτές, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα αυτή για κάποιον λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα. Επίσης, επισημαίνεται πως σε περιστατικά προπηλακισμού θα παρεμβαίνει η αστυνομία.

Αρνητές κορωνοϊού: Εκταφές νεκρών από Covid 19

Για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν αρνητές οι οποίοι, ακόμη και ενώ νοσηλεύονται, αρνούνται ότι έχουν κορονοϊό. Αυτό τόνισε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Μάριος Λαζανάς, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Όπως είπε, γιατροί τραβιούνται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις και δυστυχώς «αν σου συμβεί οτιδήποτε από αυτά πρέπει να τρέχεις μόνος σου, με τους δικούς σου δικηγόρους».

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές νεκρών προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από Covid-19. «Είμαστε τρελοκομείο πια», είπε ο κ. Λαζανάς προσθέτοντας ότι εκτός από την υπογραφή γιατρού σε έναν θάνατο, υπάρχουν σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων και δεν λαμβάνεται υπόψη τίποτα από αυτά.

Αρνητές κορωνοϊού: Μήνυση στη διευθύντρια του σχολείου στη Θέρμη

Ο πατέρας αρνητής των self test μιλώντας στον ΑΝΤ1 έξω από 2ο Δημοτικό στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, μία ημέρα μετά το επεισόδιο με τη διευθύντρια του σχολείου είπε: «Ήρθα να αφήσω ένα διαβιβαστικό και να ενημερώσω τη διευθύντρια του σχολείου. Θα αφήσω τη σύμβασή μας, θα πάρω αριθμό πρωτοκόλλου και θα ενημερώσω τη διευθύντρια, η οποία έπρεπε να έχει ήδη ενημερωθεί από τη Νίκη Κεραμέως, καθώς έχει υπογράψει και έχει αποδεχτεί τους όρους της σύμβασής μας. Την αποδέχτηκε σιωπηρά μετά από 60 μέρες και η αποδοχή έχει τρεις φορές μεγαλύτερη δύναμη από ό,τι έχει να υπογράψει κάποιος πάνω σε ένα χαρτί», ανέφερε ο πατέρας αρνητής, χωρίς να κατανοεί κανείς για ποια σύμβαση μιλά.

Μάλιστα, όπως εξήγησε θα υποβάλει μήνυση κατά της διευθύντριας και θα αξιώσει το ποσό των 2.700.000 ευρώ. «Θα μπω μέσα θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας…».

Αρνητές κορωνοϊού: «Βγάλαμε διάταξη που καλύπτει τους καθηγητές που εφαρμόζουν τα μέτρα», λέει η Νίκη Κεραμέως

Μήνυμα καταδίκης των μηνύσεων σε εκπαιδευτικούς από γονείς που αρνούνται τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού, έστειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της τετάρτης υπογράμμισε πως υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες. «Οι εκπαιδευτικοί μας κάνουν το καθήκον τους, κάνουν εξαιρετική δουλειά», είπε η υπουργός.

Οι αρνητές, όχι μόνο επιμένουν να στέλνουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα και self test στα σχολεία αλλά στέλνουν και στην αστυνομία στους εκπαιδευτικούς, υποβάλλοντας μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν τον νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία της υγείας των μαθητών και της κοινωνίας.

Αρνητές κορωνοϊού: Εισαγγελική παρέμβαση για τα περιστατικά αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Ο κ. Ζαχαρής ζητεί από τους συναδέλφούς του, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η τοποθέτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Βουλή, με το ερώτημα: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών, επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;». Η κυρία Γιαννακοπούλου αναφέρεται στο γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή εφαρμόσουν τον νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments