Αθλητισμός

AEK: Ενοχλήσεις και αναμονή για τον Άμραμπατ

AEK: Ενοχλήσεις και αναμονή για τον Άμραμπατ
ΑΕΚ: Ο Νορντίν Άμραμπατ ένιωσε ενοχλήσεις στο χθεσινό (22/9) ματς κόντρα στη Λαμία και θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Ο έμπειρος εξτρέμ αποχώρησε στο ημίχρονο του αγώνα με την Λαμία, καθώς είχε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν ήθελαν να ρισκάρουν.

Ο Άμραμπατ θα υποβληθεί σήμερα στις απαραίτητες εξετάσεις και εκεί θα φανεί αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και αν θα μπορέσει να είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ: Τι ακριβός συνέβη:

Στο ημίχρονο του αγώνα της Ένωσης με τη Λαμία ο Μαροκινός άσος που πήρε αρκετές πρωτοβουλίες και ατομικές ενέργειες, ένιωσε ενοχλήσεις και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν θέλησε να ρισκάρει και τον αντικατέστησε προληπτικά.

Στη θέση του πέρασε ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς.

Υπενθυμίζεται πως η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Κυριακή, τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

ΑΕΚ – Λαμία 1-0: Οι κιτρινόμαυροι επέστρεψαν στις νίκες με το γκολ του Αραούχο, ενώ πλέον βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΑΕΚ και Λαμία διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην νέα αγωνιστική της SuperLeague.  Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να νικήσουν με το γκολ του Αραούχο και είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, αλλά αυτό που έλειπε ήταν το καθαρό μυαλό στην τελική επιλογή.

Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες της ΑΕΚ έφταναν με σχετική ευκολία γύρω και μέσα στην περιοχή του Γκαραβέλη, αλλά εκεί φαινόταν πως δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό για να τελειώσουν σωστά οι φάσεις.

ΑΕΚ: Φάσεις και γκολ

Η Λαμία κατάφερε να κάνει μια πολύ καλή εκκίνηση στην έδρα της ΑΕΚ, πιέζοντας ψηλά και έχοντας ένα καλό σουτ με τον Ρόμανιτς στο 6′. Οι φιλοξενούμενοι εμπόδισαν τους “κιτρινόμαυρους” να πιάσουν καλό ρυθμό, με τον Άμπραμπατ να είναι ο… πρώτος που ανέλαβε πρωτοβουλίες, για να βοηθήσει την Ένωση, να γίνει πιο επιθετική.

Παρά τα μεγάλα ποσοστά κατοχής της μπάλας που είχε η ΑΕΚ, η Λαμία συνέχισε με την ίδια ένταση σε όλες της της γραμμές και είχε στο 7΄φάση με την κεφαλιά του Τζαβέλλα. Οι μπαλιές δεν πέρασαν εύκολα προς τους επιθετικούς, με τον Αραούχο να βγαίνει μακρυά από την περιοχή των φιλοξενούμενων, προκειμένου να ξεκινήσει κάποια ατομική προσπάθεια. Την ίδια στιγμή, ο Τσούμπερ άρχισε να “σπάει” την μπάλα, βλέποντας τους αντιπάλους να πέφτουν πάνω του.

Η ΑΕΚ άρχισε να κρατά περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της και να επιτίθεται με καλύτερες προϋποθέσεις. Η Λαμία όμως δεν άλλαξε την τακτική της, κλείνοντας κάθε.. διάδρομο προς τα καρέ της και κρατώντας το 0-0 μέχρι την ανάπαυλα.

Τι έγινε στο δεύτερο μισό του αγώνα

Η Ένωση θέλησε να κρατήσει την μπάλα στην περιοχή της Λαμίας στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι όμως έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 50′. Η άμυνα των “κιτρινόμαυρων” είχε κακή αντίδραση σε εκτέλεση κόρνερ, ο Μανουσάκης έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά αστόχησε από το ύψος του πρώτου δοκαριού. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Χατζισαφί έκανε σωτήριο τάκλιν στον ίδιο παίκτη, ενώ στο 62′ ο Στάνκοβιτς έδιωξε το σουτ του Τζανδάρη.

Οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν την παρουσία τους πιο αισθητή στο “κουτί” και στο 67′ έφτασαν στο 1-0. Ο Χατζισαφί έβγαλε την κάθετη, η μπάλα από τα πόδια του Τάνκοβιτς κατέληξε στον Αραούχο κι αυτός με δυνατό σουτ από κοντά άνοιξε το σκορ. Οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ έδειξε να χάνει στη συνέχει πιο εύκολα την μπάλα, αλλά είδε τον Μάνταλο να μην μπορεί να νικήσει τον Γκαραβέλη με δυο σουτ. Η Λαμία έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να φτιάξει κάποια καλή ευκαιρία και να σκοράρει. Μάλιστα, στο 84′ ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Σάκχοφ στον Καραμάνο, με τον διαιτητή να μην δίνει κάτι. Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν… απρόσεκτοι κι έτσι δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν στην ισοφάριση.

Η φάση που ανησύχησε τους κιτρινόμαυρους

Η Λαμία ανησύχησε την ΑΕΚ στο 55’, με την έγκαιρη παρέμβαση του Χατζισαφί να μην επιτρέπει να γίνει καν τελική προσπάθεια από τον Ελευθεριάδη. Όσο περνούσε ο χρόνος, μέσα από στατικές φάσεις, η Ενωση αύξανε την πίεση της και μετέφερε το παιχνίδι γύρω από την εστία του Γκαραβέλη. Ο Μιλόγεβιτς έβλεπε το χρόνο να περνά και έκανε διπλή αλλαγή, παίζοντας πλέον με δύο επιθετικούς (Αραούχο και Ανσαριφάρντ).

Ο Μιλόγεβιτς ενήργησε σωστά και στη συνέχεια του ματς, βγάζοντας τον Αραούχο που είχε κάνει τη δουλειά και περνώντας στο γήπεδο τον Μάνταλο. Μετέτρεψε το σχηματισμό ξανά σε 4-2-3-1 και πλέον η ΑΕΚ δεν έβγαινε κατά κύματα στην επίθεση, αλλά περίμενε τη Λαμία που αναγκάστηκε να ανοιχτεί. Η ΑΕΚ πλέον έβρισκε χώρους, αλλά δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα και επέτρεπε στη Λαμία να είναι ως το τέλος στο παιχνίδι, αφού δεν εκμεταλλεύθηκε τις καλές στιγμές της με τον Μάνταλο και τον Λε Ταλέκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments