Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Γιατί τον εγκατέλειψε ο δικηγόρος του

Πέτρος Φιλιππίδης: Γιατί τον εγκατέλειψε ο δικηγόρος του
Πέτρος Φιλιππίδης: Την Παρασκευή έγινε γνωστό πως ο δικηγόρος του γνωστού ηθοποιού παραιτήθηκε της εκπροσώπησης του στα δικαστήρια.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι κατηγορούμενος για απόπειρες βιασμών και έναν βιασμό. Η εισαγγελέας είχε διατάξει την προφυλάκιση του μέχρι να γίνει η δίκη του. Ο γνωστός ηθοποιός κατόπιν της απόφασης μεταφέρθηκε στις Φυλακές Τριπόλεως. Παρόλα αυτά ο δικηγόρος του ηθοποιού, Θέμης Σοφός δεν τον εκπροσωπεί πια.

Πρόσφατα μάλιστα είχε καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης, που απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, διότι οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί -υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση προφυλάκισης του ηθοποιού- αποφάσισαν ότι ο κατηγορούμενος για βιασμό, θα πρέπει να παραμείνει στις φυλακές Τριπόλεως. Πέτρος Φιλιππίδης

Ο λόγος αποχώρησης του δικηγόρου του

«Δεν εκπροσωπώ πλέον τον Πέτρο Φιλιππίδη» ήταν το μόνο που δήλωσε ο Θέμης Σοφός στον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό που μίλησε μαζί του. «Υπήρχε διάσταση απόψεων, ίσως άλλα περίμενε η μια πλευρά και άλλα η άλλη» ανέφερε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη ο δημοσιογράφος.

Καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο Θέμης Σοφός ήταν δίπλα στον ηθοποιό από την πρώτη στιγμή, ωστόσο υπήρξε διάσταση απόψεων και έληξε η συνεργασίας τους.

Το κατηγορητήριο

Στο κατηγορητήριο που συνέταξε η 15η Τακτική Ανακρίτρια σε βάρος του καλλιτέχνη, αναφέρεται ότι ο βιασμός φέρεται να έχει τελεστεί το 2008. Η υπόθεση, αρχικά φαίνεται να καταγγέλθηκε ως απόπειρα βιασμού αλλά αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλο που άσκησε ποινική δίωξη για τετελεσμένη πράξη. Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο.

Οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Στη μία περίπτωση, που αφορά το έτος 2010, ο ελεγχόμενος ηθοποιός φέρεται να απομόνωσε την συνάδελφο του στο καμαρίνι του. Στη δεύτερη περίπτωση, το 2014, η παθούσα φέρεται να κλειδώθηκε από τον ελεγχόμενο μέσα στο αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία το Ψυχικό μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχαν κατά τη λήξη της οποίας ο ηθοποιός προσφέρθηκε να επιστρέψει στο σπίτι της τη συνάδελφο του.

Ειδικότερα, η πρώτη καταγγέλλουσα είχε καταθέσει πως το 2008 συναντήθηκε στο θέατρο με τον ηθοποιό στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Το θέατρο ήταν άδειο. Ο ηθοποιός της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments