Διεθνή

Εκλογές στη Γερμανία: Σίγουρος για νίκη των Σοσιαλδημοκρατών ο Όλαφ Σολτς

Εκλογές στη Γερμανία: Σίγουρος για νίκη των Σοσιαλδημοκρατών ο Όλαφ Σολτς
Εκλογές στη Γερμανία: «Όλες οι δημοσκοπήσεις αντανακλούσαν αυτό που ένιωθα επίσης στις συγκεντρώσεις: ότι δηλαδή υπάρχει μεγάλο ρεύμα προς το SPD» δήλωσε ο υποψήφιος καγκελάριος στη Bild

Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς είναι σίγουρος για τη νίκη του κόμματός του στις ομοσπονδιακές εκλογές της Κυριακής.

«Είμαι πολύ βέβαιος ότι θα έχουμε επιτυχία στις εκλογές. Όλες οι δημοσκοπήσεις αντανακλούσαν αυτό που ένιωθα επίσης στις συγκεντρώσεις: ότι δηλαδή υπάρχει μεγάλο ρεύμα προς το SPD. Επομένως, έχω την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα μου δώσουν την εντολή να σχηματίσω την επόμενη κυβέρνηση», δήλωσε στην «Bild».

Ο Σολτς δεν πτοείται από έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες το προβάδισμα του SPD έναντι των Χριστιανοδημοκρατών και των Xριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) μειώνεται: «Υπάρχουν πολλές, πολλές έρευνες αυτή τη στιγμή και όλες δείχνουν ότι το SPD είναι μπροστά και ότι η δυναμική για το SPD είναι συνεχής. Γι ‘αυτό είμαι πολύ σίγουρος για την Κυριακή».

Δημοσκόπηση γερμανικών εκλογών: Σε νέα σφυγμομέτρηση το 67% των Γερμανών πιστεύει στην εκλογή του Όλαφ Σολτς.

Σε μία νέα δημοσκόπηση των γερμανικών εκλογών, ο Όλαφ Σολτς θεωρείται το φαβορί για την Καγκελαρία. Ακόμη, το SPD και ο Όλαφ Σολτς σε όλες τις σφυγμομετρήσεις που έχουν γίνει καταφέρνει να καταγράφει ένα σαφές προβάδισμα.

Πιο συγκεκριμένα, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα προτιμούν προσωπικά, το 66% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) θα λάβει τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία διεξήχθη από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του δικτύου RTL.

Ποιο κόμμα θα τερματίσει πρώτο

Tο 18% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα κερδίσουν τα δύο αδελφά συντηρητικά κόμματα, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές. Το 4% εκτιμά ότι οι Πράσινοι θα κερδίσουν τις εκλογές και το 2% κάποιο άλλο κόμμα. Επίσης, το 91% των συμπαθούντων το SPD, αλλά και το 84% των Πρασίνων ψηφοφόρων πιστεύουν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες θα λάβουν τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.

Το 44% όσων ψηφίζουν Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές πιστεύει ότι νικητές θα εξέλθουν τα κόμματά τους, ενώ οι το 41% των ψηφοφόρων του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) επίσης πιστεύει ότι θα κερδίσουν οι συντηρητικοί. Σε εκλογική νίκη Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοιωνιστών πιστεύει το 30% όσων ψηφίζουν την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD)

Οι νεότεροι ερωτηθέντες -κάτω των 30 ετών- πιστεύουν σε ποσοστό 14% ότι πρώτο κόμμα θα είναι οι Πράσινοι.

Ποιος θα εκλεγεί Καγκελάριος

Το 67% όλων των ερωτηθέντων πιστεύει σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση ότι καγκελάριος θα εκλεγεί ο Όλαφ Σολτς. Ο Άρμιν Λάσετ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 16% και η Αναλένα Μπέρμποκ στην τρίτη θέση με μόλις 2%.

Ότι ο Άρμιν Λάσετ θα εκλεγεί καγκελάριος πιστεύει το 40% Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανκοιωνιστών ψηφοφόρων, και οι υποστηρικτές του FDP το πιστεύουν σε ποσοστό 35%. Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών όμως το 50% εκτιμά ότι επόμενος καγκελάριος θα είναι ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς.

Το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι απόψεις και οι θέσεις που αντιπροσωπεύει ένα κόμμα είναι πιο σημαντικές από τον υποψήφιο καγκελάριό τους και μόνο το 5% των ερωτηθέντων το βλέπει αντίστροφα. Και οι δύο παράγοντες είναι εξίσου σημαντικοί για το 35%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments