Διεθνή

Ελπιδοφόρος: Συναντήθηκε με τον Αναστασιάδη

Ελπιδοφόρος: Συναντήθηκε με τον Αναστασιάδη
Ελπιδοφόρος: Νωρίτερα, ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στις ΗΠΑ, είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη.

Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν στο Σπίτι του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση που ξέσπασε μετά την παρουσία του Αρχιεπισκόπου στα εγκαίνια του Τουρκικού Σπιτιού.

«Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού. Συνεπώς μετά τις επεξηγήσεις, αν θέλετε την απολογία του Σεβασμιότατου, το θέμα έληξε», δήλωσε ο κος Αναστασιάδης στα ΜΜΕ μετά το πέρας της συνάντησης, η οποία είχε διάρκεια περίπου 20 λεπτά.

Κυριάκος Μητσοτάκης – Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση τους στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στον ΟΗΕ

Μετά από μία έντονη διαμάχη μεταξύ της Κυβέρνησης και του Αρχιεπισκόπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συναντήθηκαν στην Αμερική. Λίγες μέρες νωρίτερα, για την κίνηση του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου να δώσει το «παρών» στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, παρουσία Ερντογάν αλλά και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, η Κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, Γιάννη Οικονόμου, εξέφρασε την δυσαρέσκεια της. Ελπιδοφόρος

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο «Εθνικός Κήρυξ», ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης πως «δεν υπάρχει πια θέμα με την Αρχιεπισκοπή». Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (23.09.2021/ ώρα Ελλάδας), ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, με μία απολογητική δήλωση, πήρε θέση δημόσια, για πρώτη φορά μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την παρουσία του σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, δίπλα στον κατοχικό ηγέτη Τατάρ. Ελπιδοφόρος

Το περιστατικό που δημιούργησε τον σάλο

Ήταν την περασμένη Δευτέρα (20.09.2021) όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ήταν παρών στα εγκαίνια του νέου ουρανοξύστη στο Μανχάταν, απέναντι από τον ΟΗΕ, όπου θα στεγαστεί το τουρκικό προξενείο, θα έχει τα γραφεία της η μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας στον ΟΗΕ και γραφεία το κατοχικό καθεστώς. Ελπιδοφόρος

Εκείνο που ενόχλησε τη Λευκωσία και την Αθήνα ήταν πως ο κ.κ. Ελπιδοφόρος ήταν στις φωτογραφίες (που έδωσε στη δημοσιότητα η η τουρκική προεδρία) δίπλα στον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξέφρασε την λύπη του για την οδύνη που άθελά του προκάλεσε σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Τόνισε, επίσης, ότι η παρουσία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν αποτελεί αναγνώριση των κατεχομένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments