Αθλητισμός

Ατρόμητος – Άρης 1-3: Τεράστια εκτός έδρας νίκη των Αρειανών

Ατρόμητος – Άρης 1-3: Τεράστια εκτός έδρας νίκη των Αρειανών
Ατρόμητος – Άρης 1-3: Οι Αρειανοί κατάφεραν να φύγουν με νίκη από το Περιστέρι και να συντηρήσουν την καλή αγωνιστική τους παρουσία.

Άρης και Ατρόμητος διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την 4η αγωνιστική. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πήρε τεράστια εκτός έδρας νίκη (1-3) κόντρα στον Ατρόμητο, παρόλη την ατυχία λόγω των τραυματισμών των Φαμπιάνο, Γκάμα και Μανσίνι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άρης μπορεί να πέτυχε τρία γκολ, είχε, όμως, κορυφαίο παίκτη του τον εξαιρετικό Κουέστα, που είχε απάντηση σε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων. Αυτή τη φορά, βέβαια, είχε και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι του, καταφέρνοντας να εκμεταλλευτεί την ποιότητα που διαθέτει μεσοεπιθετικά.

SUPERLEAGUE 2021-2022 / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΡΗΣ (ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)

Το πρώτο γκολ

Ο Άρης προσπάθησε να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, με ανάπτυξη κυρίως από δεξιά, με τους Γκάμα και Σούντγκρεν. Ευτύχησε, μάλιστα, να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησε στο παιχνίδι, στο 10ο λεπτό. Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Γκάμα και Σούντγκρεν, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μανσίνι με σουτ στη κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τον Άρη.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 14΄απείλησε με δυνατό αλλά άστοχο σουτ του Κουλούρη έξω από την μεγάλη περιοχή. Δυο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία, όταν αρχικά ο Κουλούρης νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κουέστα, ενώ στην επαναφορά ο Σπιριντόνοβιτς που έγινε κάτοχος της μπάλα πλάσαρε άστοχα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν, πάντως, να πάρουν την κατοχή της μπάλας μετά το γκολ του Άρη.

Αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη

Ο Μανσίνι άνοιξε το σκορ, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη στιγμή και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να μπορεί να συνεχίσει. Γύρισε αμέσως προς τους ανθρώπους του ιατρικού τιμ του Άρη και ζήτησε αλλαγή, με τον Ματέο Γκαρσία να μπαίνει στη θέση του.

Στο 34΄ο Άρης έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όταν μετά από γύρισμα του Σάσα από δεξιά, ο Γκαρσία δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από ευνοϊκή θέση. Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί και οι διακοπές μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 30 λεπτών, είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα.

Ακυρώθηκαν 2 γκολ του Άρη

Στο 43΄ μετά από εξαιρετική ενέργεια και γύρισμα του Καμαρά από δεξιά, ο Πίριτς απομάκρυνε με γροθιές, ο Τζέγκο επανάφερε τη μπάλα με το κεφάλι και ο Ντιαγέ την έστειλε με προβολή στα δίχτυα, όμως, υποδείχτηκε σωστά σε αντικανονική θέση.

Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του τελευταίου να βρει με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Καμαρά, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως, ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης.

1-1 με τον Σπιριντόνοβιτς

Όλα έδειχναν ότι ο Άρης θα πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια, όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, εκμεταλλευόμενοι την ποδοσφαιρική αφέλεια των αντιπάλων τους.

Μετά από πάσα του Σάλομον ο Κουλούρης βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα, ο τερματοφύλακας του Άρη τον νίκησε, στην επαναφορά, όμως, ο Σπιριντόνοβιτς σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Δεν δόθηκε πέναλτι στον Άρη

Ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από κόρνερ του Γκάμα από δεξιά, ο Δεληζήσης έκανε τη κεφαλιά και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς την εστία, χτύπησε στο πόδι και στη συνέχεια σταμάτησε στο χέρι του Παπαδόπουλου.

Ο VAR Φωτιάς ζήτησε από τον διαιτητή Περάκη να δει τη φάση και αυτός τελικά αποφάσισε να μην δώσει το πέναλτι υπέρ του Άρη, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έξαλλα. Άρης και Ατρόμητος έχασαν στην συνέχεια από μια ευκαιρία, με τους Σάσα στο 54΄και τον Κουλούρη στο 56΄.

1-2 από τον Γκάμα

Στο 59ο λεπτό ο Άρης κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Γκάμα εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο ίδιος, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κουλούρη που ήταν στο τείχος μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε το καθαρό πέναλτι.

Ο Γκάμα το εκτέλεσε εύστοχα και πέτυχε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε και έγινε η τρίτη αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα του, με τον Χαϊροβιτς να παίρνει τη θέση του.

Τρίτο γκολ με τον Γκαρσία

Ο Άρης κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ με τον Ματέο Γκαρσία. Στο 65ο λεπτό ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έκλεψε τη μπάλα από το λάθος του Παπαδόπουλου, έκανε μια κούρσα από το χώρο του κέντρου, μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε έξοχα τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, σημειώνοντας το 3-1 για τους φιλοξενούμενους. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κουέστα πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Κουλούρη.

Στο 75΄οι γηπεδούχοι έχασαν εκπληκτική ευκαιρία, με τον Κωτσόπουλο, να σουτάρει σε άδεια εστία, όμως, ο Δεληζήσης έδιωξε σωτήρια τη μπάλα σε κόρνερ. Μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR ο διαιτητής αποφάσισε να συνεχιστεί το παιχνίδι, καθώς η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή της εστίας του Κουέστα. O Άρης κράτησε, σχετικά άνετα, το προβάδισμα στο σκορ, καθώς απειλήθηκε μόνο από μια ατομική προσπάθεια του κορυφαίου παίκτη του Ατρομήτου, Κουλούρη, στις καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις

Ατρόμητος (Γ. Παράσχος): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Στρούγγης, Καστεγιάνο, Καρτάλης (61′ Νάτσος), Ντένις, Σάλομον, Μουνίθ (74′ Κωτσόπουλος), Σπιριντόνοβιτς, Κουλούρης

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο (46′ Δεληζήσης), Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα, Μανσίνι (26′ Γκαρσία), Εντιαγέ (85′ Ματίγια), Γκάμα (63′ Χαΐροβιτς), Καμαρά (85′ Αλί)

SUPERLEAGUE 2021-2022 / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΡΗΣ (ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments