Αθλητισμός

Στην Καρδίτσα ο Γιάννης Μπουρούσης

Στην Καρδίτσα ο Γιάννης Μπουρούσης
Γιάννης Μπουρούσης: Ο καλαθοσφαιριστής πρόκειται να επιστρέψει και να αγωνιστεί στην ομάδα της γενέτειρας του Καρδίτσας.

Δυναμικό comeback πρόκειται να κάνει ο Γιάννης Μπουρούσης. Τον Ιούλιο ο παίκτης είχε ανακοινώσει, μέσω ανάρτησης του στα κοινωνικά δίκτυα, την απόσυρση του από το ελληνικό μπάσκετ μετά τους Βασίλη Σπανούλη και Νίκο Ζήση

Πιο συγκεκριμένα, αν και πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε την απόσυρση του, ο γνωστός καλαθοσφαιριστής πρόκειται να επιστρέψει στα παρκέ και να παίξει με την ομάδα της γενέτειρας του Καρδίτσας. Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω των social media.

Η ανάρτηση

Έχοντας μεγάλο σεβασμό στην προσπάθεια του συλλόγου της ιδιαίτερης πατρίδας μου, στον οποίο έκανα και τα πρώτα μου βήματα στο μπάσκετ, νιώθω την επιθυμία και την ανάγκη θέσω εαυτόν στην διάθεση του προπονητή και να συνεισφέρω με την εμπειρία μου στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας.

Η διεκδίκηση της ανόδου στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ, αποτελεί ένα όνειρο ετών για την αθλητική κοινωνία της Καρδίτσας και η ιδέα του αποχαιρετισμού μέσα στο νεότευκτο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας, με συγκινεί ιδιαίτερα. Ραντεβού, λοιπόν, στο παρκέ

Γιάννης Μπουρούσης: Πάντα εκεί για την Εθνική

Σε όλη του την καριέρα αποτέλεσε στρατιώτης των Εθνικών ομάδων όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Μάλιστα, ξεκίνησε με μία μεγάλη επιτυχία αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική ομάδα Νέων στο Ευρωπαϊκό του 2002 που διεξήχθη στη Ρωσία.

Οι επόμενες επιτυχίες του ήρθαν πια με την Εθνική ανδρών. Αποκορύφωμα ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και το χάλκινο στην ίδια διοργάνωση του 2009.  Γιάννης Μπουρούσης

Συνολικά αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα σε επτά Ευρωμπάσκετ, όντας ο δεύτερος Έλληνας πίσω από τον Γιαννάκη που σταμάτησε στα 8. Επιπλέον έχει αγωνιστεί στα Παγκόσμια κύπελλα του 2010, του 2014 ενώ συμμετείχε και στα παιχνίδια της προκριματικής φάσης καθώς και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, στην Κίνα.

Το τέλος του από την Εθνική ομάδα ήρθε στις 7 Φεβρουαρίου όταν και ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί μετά από 14 χρόνια παρουσίας. Συνολικά, αγωνίστηκε με το εθνόσημο σε 174 αγώνες (9ος στην ιστορία) με 1.644 πόντους (8ος σκόρερ στην ιστορία) (μ.ο: 9.45).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments