Οικονομία

Στέλιος Πέτσας: Το πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής θα εφαρμοστεί και για τους σεισμοπαθείς στην Κρήτη

Στέλιος Πέτσας: Το πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής θα εφαρμοστεί και για τους σεισμοπαθείς στην Κρήτη
Στέλιος Πέτσας: Για μια σειρά θεμάτων ανάμεσά τους και το πλαίσιο στήριξης των σεισμόπληκτων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας.

Για μια σειρά θεμάτων ανάμεσά τους και το πλαίσιο στήριξης των σεισμόπληκτων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας.

“Η απόφαση που έχει ληφθεί είναι ότι και για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης, θα εφαρμοστεί το πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής, που εφαρμόστηκε πρόσφατα και για τους πυρόπληκτους. Μιλάμε, δηλαδή, για την πολύ απλοποιημένη διαδικασία, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων στα φυσικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις που επλήγησαν, με μία και μόνη απλή δήλωση. Πρόκειται για σημαντικές αποζημιώσεις και για πολύ υψηλές προκαταβολές για φυσικές καταστροφές, οι οποίες δόθηκαν για πρώτη φορά. Το ίδιο ακριβώς πλαίσιο και το ίδιο ακριβώς μοντέλο θα ακολουθηθεί και για τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας στην Κρήτη” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός. Πέτσας

Για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

Είναι μία φωτεινή ημέρα τόσο για την Ελληνογαλλική συνεργασία, όσο και για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, όπως επισήμαναν από κοινού –στις δηλώσεις τους– ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας.

Φρεγάτες

Για τη ΔΕΗ

Για το ζήτημα της ΔΕΗ: “Ο ΣΥΡΙΖΑ –όταν ήταν Κυβέρνηση– παρέλαβε μία ΔΕΗ, η οποία ήταν «χρυσός» και τη μετέτρεψε σε «κάρβουνο». Επί ΣΥΡΙΖΑ, η επιχείρηση έφτασε στα όρια της χρεωκοπίας και θυμίζω, εδώ, την έκθεση McKinsey του 2018, η οποία προέβλεπε χιλιάδες απολύσεις για μία εταιρεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης και με μία τιμή μετοχής –πριν από τις εκλογές του Μαΐου 2019– περίπου 1,40 ευρώ”.

ΔΕΗ

Σήμερα, μετά τις ενέργειες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της νέας διοίκησης της εταιρείας, η τιμή της μετοχής της έφτασε να ξεπερνάει ακόμα και τα 10 ευρώ –βρέθηκε, δηλαδή, δέκα φορές επάνω– και μετά την ανακοίνωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, είναι κοντά στα 8 ευρώΤι σημαίνει αυτό; Ότι όλοι βλέπουν ότι η ΔΕΗ αναγεννήθηκε από τις στάχτες της και αντί να είναι μία χρεωκοπημένη εταιρεία, είναι μία «πολύφερνη νύφη» που μπορεί να προσελκύει, από στρατηγικούς επενδυτές, 750 εκατ. ευρώ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την ώρα που το Ελληνικό Δημόσιο εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχό της. Και, μάλιστα, τα χρήματα αυτά, δεν θα πάνε για αποπληρωμή χρέους –όπως προέβλεπε η αρχική συμφωνία, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπογράψει– αλλά για την ενίσχυση της εταιρείας, έτσι ώστε να μπορεί να είναι, στο μέλλον, πιο ανταγωνιστική στην αγορά ενέργειας, καθώς και να προσφέρει καλύτερα τιμολόγια και μεγαλύτερη ασφάλεια στους καταναλωτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments