Διεθνή

Εκπληκτικό βίντεο: Μαμά αρκούδα παίζει με το μικρό της σε παιδική χαρά

Εκπληκτικό βίντεο: Μαμά αρκούδα παίζει με το μικρό της σε παιδική χαρά
Εκπληκτικό βίντεο: Στιγμές χαλάρωσης και ανέμελου παιχνιδιού είχαν η μητέρα αρκούδα και το μικρό της. Από ότι φαίνεται, η παιδική χαρά δεν ανήκει μόνο στους ανθρώπους...

Ένα σπάνιο και ταυτόχρονα εκπληκτικό θέαμα κατέγραψε η κάμερα στη Βόρεια Καρολίνα, καθώς μια μαμά αρκούδα έπαιζε με το παιδί της σε έναν υπαίθριο παιδότοπο. Δείτε παρακάτω στο άρθρο που ακολουθεί σκηνές από το εκπληκτικό βίντεο.

Το σκηνικό εκτυλίχθηκε στην πόλη Ασβιλ, όπου τα συμπαθή θηλαστικά έδειξαν ότι η παιδική χαρά δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους. Η μαμά της οικογένειας εκπαίδευε το μικρό της στο πώς θα χρησιμοποιήσει την τσουλήθρα, με τα πλάνα να είναι απολαυστικά.

Το εκπληκτικό βίντεο έγινε γρήγορα δημοφιλές στο διαδίκτυο, καθώς μια δασκάλα της 4ης τάξης στο Δημοτικό Σχολείο «Isaac Dickson» φρόντισε να δημοσιοποιήσει όσα είδε. Ο ενθουσιασμός στη φωνή της είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Δείτε παρακάτω στο εκπληκτικό βίντεο που ακολουθεί στιγμιότυπα από το παιχνίδι της μαμάς αρκούδας με το μικρό της:

Η καφέ αρκούδα

Η καφέ αρκούδα ή φαιά αρκούδα ή κοινή αρκούδα (Άρκτος η άρκτος-Ursus arctos) είναι παμφάγο θηλαστικό ζώο και το είδος αρκούδας (ίσως το γνωστότερο) με την μεγαλύτερη γεωγραφική εξάπλωση, που μπορεί να φτάσει σε μάζα από 170 μέχρι 300 κιλά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βικιπαίδεια, υποείδος της είναι η Αρκούδα γκρίζλι, διάσημη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ελλάδα, η καφέ αρκούδα υπάρχει κυρίως στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα ωστόσο ο πληθυσμός της είναι περιορισμένος. Γενικότερα, απαντάται στην Ασία, την Ευρώπη, την Βόρεια Αμερική και τα όρη της βόρειας Αφρικής. Έχει μεγάλο κεφάλι, μικρά αυτιά, πατούσες με γερά νύχια και κοντή ουρά.

Είναι μοναχικό ζώο. Ο ζωτικός χώρος των αρσενικών προστατεύεται από οποιονδήποτε αντίπαλο και φτάνει τα 1.000 τετρ. χλμ. Τρέφεται με φυτά, ψάρια, μέλι, πτηνά και τρωκτικά. Έχει οξεία όσφρηση και ακοή, και πολύ καλή όραση. Τα μικρά γεννιούνται τον χειμώνα, ζυγίζουν μερικές εκατοντάδες γραμμάρια και μένουν με την μητέρα τους πάνω από δύο χρόνια. Εκπληκτικό βίντεο

Εκπληκτικό βίντεο: Θηρευτές και προσδόκιμο ζωής

Η αρκούδα ζει περίπου 20 με 25 χρόνια και δεν είναι εκ φύσεως επιθετικό ζώο. Μπορεί βέβαια όπως κάθε αμυνόμενο ζώο να εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά για εκφοβισμό. Όταν σηκώνεται στα πισινά της πόδια δεν εκδηλώνει επιθετική διάθεση, η κίνηση αυτή είναι ανιχνευτική και έχει απλά σκοπό να αυξήσει το οπτικό της πεδίο. Αμυντικό ρόλο έχει το δυνατό της μούγκρισμα. Χαρακτηριστικά της στοιχεία είναι η μεγάλη ταχύτητα της, η ευκινησία της, η ικανότητα της να ψαρεύει, η ικανότητα της στην αναρρίχηση, η χρήση του μπροστινού ποδιού ως “χέρι” κ.α.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments