Οικονομία

Σταϊκούρας: Στο “τραπέζι” η χορήγηση επιδόματος φυσικού αερίου λόγω ανατιμήσεων

Σταϊκούρας: Στο “τραπέζι” η χορήγηση επιδόματος φυσικού αερίου λόγω ανατιμήσεων
Σταϊκούρας: Στο "τραπέζι" βρίσκεται η χορήγηση επιδόματος φυσικού αερίου λόγω ανατιμήσεων προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο “τραπέζι” βρίσκεται η χορήγηση επιδόματος φυσικού αερίου λόγω ανατιμήσεων προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν έχει να προσθέσει κάτι αναφορικά με τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ, όμως πρόσθεσε ότι «δεν το έκλεισα» και σημείωσε πως θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις εάν χρειαστεί.

Για τα φαινόμενα ακρίβειας

Ο κ. Σταϊκούρας απέκλεισε την πιθανότητα μείωσης των φόρων στα καύσιμα, λέγοντας ότι «στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή δεν υπάρχει παρέμβαση για μείωση του ΕΦΚ».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως π.χ. την αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης και την επιδότηση κατά 27% της κιλοβατώρας για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες.Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι σύμφωνα με την ΕΚΤ και τη FED το φαινόμενο της ακρίβειας φαίνεται να είναι παροδικό, λόγω της ταχείας ανάκαμψης και της πολύ υψηλότερης ζήτησης σε σχέση με την προσφορά.

Σε δηλώσεις του στον «ΣΚΑΙ 100.3», ο υπουργός είπε επίσης ότι «ουσιαστική αλλαγή στην εκτίμηση για την αύξηση του ΑΕΠ θα υπάρξει στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού και όχι στο προσχέδιο». Σχολίασε ότι οι πρόδρομοι δείκτες είναι αρκετά θετικοί και πιθανόν να είναι και πάλι συντηρητική η εκτίμηση για ανάπτυξη 5,9% εφέτος.

Χρήστος Σταϊκούρας

Χρήστος Σταϊκούρας

Για τις αμυντικές δαπάνες

Για το κόστος της συμφωνίας με τη Γαλλία και τις αμυντικές δαπάνες, είπε ότι οι αμυντικές δαπάνες για την περίοδο 2025- 2028 έχουν προϋπολογιστεί, θα κατανεμηθούν με ορθολογικό τρόπο διότι είναι με την παραλαβή, και αποτελεί μια πρόσθετη παρέμβαση που έχει κοστολογηθεί. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν πρόκειται να μεταβληθεί το 34% του Δημοσίου, το οποίο παραμένει βασικός ρυθμιστής με δικαίωμα μειοψηφίας και το management που δεν παραχωρείται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments