Διεθνή

Μιχαήλ Σαακασβίλι: Αμφισβητούνται οι ισχυρισμοί ότι γύρισε στη Γεωργία

Μιχαήλ Σαακασβίλι: Αμφισβητούνται οι ισχυρισμοί ότι γύρισε στη Γεωργία
Μιχαήλ Σαακασβίλι: O Σαακασβίλι δήλωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι επέστρεψε στην πατρίδα του οκτώ χρόνια μετά την αναχώρησή του

Οι ισχυρισμοί του πρώην Γεωργιανού Προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι ότι επέστρεψε στην πατρίδα του την Παρασκευή, αμφισβητήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο δήλωσε στο TASS ότι Σακασβίλι δεν διέσχισε τα κρατικά σύνορα. «(Ο Σαακασβίλι) δεν διέσχισε τα κρατικά σύνορα της Γεωργίας», ανέφερε το γραφείο τύπου.

Μιχαήλ Σαακασβίλι: Δήλωσε ότι επέστρεψε στην πατρίδα του

Την Παρασκευή, ο Σαακασβίλι δήλωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι επέστρεψε στην πατρίδα του οκτώ χρόνια μετά την αναχώρησή του. Αργότερα, ο πρώην πρόεδρος δημοσίευσε ένα βίντεο, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται στο Μπατούμι. Οι γεωργιανές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θα τον συλλάβουν αμέσως μετά την άφιξή του.

Ο πρώην ηγέτης της Γεωργίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι είχε αγοράσει αεροπορικό εισιτήριο για την Τιφλίδα για το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου προκειμένου να φτάσει στις τοπικές εκλογές. Αργότερα, δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο μερικές φωτογραφίες από το κρατημένο εισιτήριό του, σύμφωνα με τις οποίες επρόκειτο να πετάξει στο σπίτι με τη μητέρα του Giuli Alasania.

Μιχαήλ Σαακασβίλι

Μιχαήλ Σαακασβίλι: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Σαακασβίλι διετέλεσε πρόεδρος της Γεωργίας μεταξύ Ιανουαρίου 2004 και Νοεμβρίου 2013. Έφυγε από τη χώρα αρκετές ημέρες πριν από τη λήξη της προεδρικής του θητείας το 2013. Αμέσως μετά, τέσσερις ποινικές υποθέσεις κινήθηκαν εναντίον του και σε δύο από αυτές έχουν ανακοινωθεί ετυμηγορίες. Τον Ιανουάριο του 2018, το Δημοτικό Δικαστήριο της Τιφλίδας καταδίκασε τον Σαακασβίλι ερήμην σε τρία χρόνια κάγκελο στην υπόθεση δολοφονίας του 2006 του υπαλλήλου της United Bank of Georgia, Sandro Girgvliani. Τον Ιούνιο του 2018, ένα δικαστήριο επέβαλε στον πρώην πρόεδρο ποινή φυλάκισης έξι ετών στην υπόθεση ξυλοδαρμού του βουλευτή Βαλέρι Γκελασβίλι το 2005.

Γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1967. Αποφοίτησε από τη Σχολή του Διεθνούς Δικαίου του Κρατικού Πανεπιστημίου του Κιέβου, το 1992. Για μικρό χρονικό διάστημα εργάστηκε ως υπεύθυνος επί θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο προσωρινό κρατικό συμβούλιο της Γεωργίας μετά την ανατροπή του προέδρου Ζβιάντ Γκαμσαχούρντια. Έλαβε υποτροφία από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και απέκτησε τίτλο Μάστερ στις Νομικές Επιστήμες από τη Νομική Σχολή της Κολούμπια το 1994. Τον επόμενο χρόνο απέκτησε δίπλωμα από το Διεθνές Ινστιτούτο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments