Αθλητισμός

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-3: «Μπαλωθιές» στην Κρήτη

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-3: «Μπαλωθιές» στην Κρήτη
ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-3: Άνετο πέρασμα από το «Γεντί Κουλέ» για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι επικράτησαν εύκολα με 3-1 του ΟΦΗ για την 5η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Καταιγιστικός» ήταν ο ΠΑΟΚ στην Κρήτη, περνώντας σαν… σίφουνας από το «Γεντί Κουλέ», επικρατώντας με 3-1 του ΟΦΗ για την 5η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι Θεσσαλονικείς παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση, πατώντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς, όσους έχει και ο Βόλος. Φυσικά, αναμένει το αποτέλεσμα του μεγάλου ντέρμπι της αγωνιστικής Ολυμπιακός – ΠΑΟ για να δει αν θα παραμείνει στην πρώτη θέση.

Τα γκολ για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πέτυχαν οι Σφιντέρσκι στο 15’, Κούρτιτς στο 58’ και Αουγκούστο στο 71’ της αναμέτρησης. Μεγάλο «διπλό» για τον «δικέφαλο του βορρά», ο οποίος δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι Κρητικοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 90+2 με τέρμα του Ναμπί στην επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους.

Η ανάλυση του αγώνα

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ: «Ανοικτό» πρώτο ημίχρονο με κερδισμένους τους Θεσσαλονικείς

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση, έχοντας 2 πολύ μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει με τον Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός επιθετικός ήταν άστοχος τόσο στο 1’, μην μπορώντας να αξιοποιήσει την εξαιρετική σέντρα από τον Ροντρίγκο. Στο 4’ και πάλι ο Σφιντέρσκι νικήθηκε από τον Επασί, ο οποίος κράτησε το μηδέν στην αναμέτρηση.

Στη συνέχεια, ήταν σειρά των Κρητικών να χάσει δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει. Αρχικά, ο Νέιρα στο 10’ έπιασε δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Πασχαλάκη να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βιεϊρίνια «έσωσε» την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση πάνω στη γραμμή, σταματώντας με αυτό τον τρόπο τον Φιορίν Ντουρμισάι.

Στο 15’ ο Σφιντέρσκι ρέφαρε τις χαμένες του ευκαιρίες στο ξεκίνημα, ανοίγοντας το σκορ με τρομερή κεφαλιά, έπειτα από φανταστική σέντρα- ασίστ του Ζίφκοβιτς.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε στη συνέχεια να πιέσει για την ισοφάριση, αφήνοντας ανοικτούς χώρους στα μετόπισθεν. Ο Αουγκούστο στο 20’ δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0, με το σουτ του να περνάει λίγο άουτ, σε μία φάση όπου θα είχε την ευκαιρία να σπάσει την μπάλα, δίνοντας έτοιμο γκολ σε κάποιον από τους συμπαίκτες του που βρίσκονταν μέσα στη μεγάλη περιοχή των Κρητικών. Στο 40’ ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή στιγμή με τον Βιεϊρίνια, όμως, ο Επασί απομάκρυνε την μπάλα με τα πόδια. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, σε ένα ανοικτό ματς με φάσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου, χωρίς όμως αποτέλεσμα με το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ να μένει έτσι μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-3: «Μπαλωθιές» στην Κρήτη! Στην επανάληψη, ο γρήγορος ρυθμός του αγώνα συνεχίστηκε, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά, ψάχνοντας το γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 55’ από τον ΠΑΟΚ, με τον Σβαμπ να προσπαθεί να σκοράρει με σουτ πίσω από τη σέντρα του γηπέδου, όμως, ο Επασί δεν αιφνιδιάστηκε, προλαβαίνοντας την μπάλα, έστω και με δυσκολία πάνω στη γραμμή. Στο 58’ ο Κούρτιτς με μία απίθανη απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0, βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη για την ομάδα του.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει και να μειώσει στο σκορ, με τον Γρίβα στο 66’ να μην μπορεί από πολύ καλή θέση να νικήσει τον Πασχαλάκη. Οι Κρητικοί άφησαν κενούς χώρους στα μετόπισθεν στην προσπάθειά τους να βρουν ένα γκολ στο ματς, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου. Στο 71’ ο εξαιρετικός Ροντρίγκο έδωσε τρομερή πάσα στον Αουγκούστο, ο οποίος από το ύψος του σημείου του πέναλτι δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στην εστία του ΟΦΗ για το 3-0.

Στο 75′ ο Πασχαλάκης, πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ του Ντε Γκούζμαν, στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Κρητικούς να καταφέρνουν στο 90+2′ να πετυχαίνουν το γκολ της τιμής, με τον Ναμπί στην επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους.

ΓΚΟΛ: 90+2’ Ναμπί/15’ Σφιντέρσκι, 58’ Κούρτιτς, 71’ Αουγκούστο

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: 11’ Ουές, 30’ Νέιρα/ 22’ Μιχάι, 41’ Αουγκούστο, 44’ Ζίφκοβιτς

Κόκκινες: –

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Πασαλίδης, Διαμαντής, Κοροβέσης (65’ Γρίβας), Σελίμοβιτς, Ντε Γκούζμαν, Νέιρα (85’ Γιαννούλης), Ουές (84’ Μπαλογιάννης), Ντουρμισάι, Φαν Ντάινεν (77’ Ναμπί).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (77’ Σίντκλεϊ), Μιχαηλίδης, Μιχάι, Ροντρίγκο, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ζίφκοβιτς, Αουγκούστο (71’ Εσίτι), Μπίσεσβαρ (77’ Μίτριτα), Σφιντέρσκι (71’ Άκπομ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments