Ελλάδα

Σύλληψη χρυσαυγίτη για τη φασιστική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο

Σύλληψη χρυσαυγίτη για τη φασιστική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο
Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός χρυσαυγίτη για τη φασιστική επίθεση ξυλοδαρμού σε γυναίκες και ηλικιωμένους, στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ν. Ηράκλειο.

Έπειτα από τη μαζική αντίδραση και κινητοποίηση των πολιτών που άσκησαν μεγάλη πίεση προς την αστυνομία, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη ενός ναζί της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, για τη φασιστική επίθεση σε αντιρατσιστική –  αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ν. Ηράκλειο.

Τα τάγματα εφόδου της δολοφονικής οργάνωσης βρήκαν ξανά πρόσφορο έδαφος για να ξεμυτίσουν και να ξεκινήσουν τους ξυλοδαρμούς σε παιδιά, φοιτητές, γυναίκες, ηλικιωμένους, πρόσφυγες και σε όσους διαφωνούν με τις ακραίες αντιλήψεις τους

Μετά τις επιθέσεις με μολότοφ και μαχαίρια στη Σταυρούπολη και τις επιθέσεις με πολεμοφόδια σε μέλη της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, που επέφεραν τη διακομιδή τους στα νοσοκομεία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ναζιστών επιτέθηκαν σε γυναίκες, ηλικιωμένους και αντιφασίστες, λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία –  συγκέντρωση στο Ν. Ηράκλειο της ΚΕΕΡΦΑ κατά του φασισμού και του ρατσισμού, με αφορμή τον έναν χρόνο από τη φυλάκιση των πολιτικών της ακροδεξιάς συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Την ώρα της επίθεσης δεν είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος ακόμα, αφού δεν είχε ξεκινήσει και οι χρυσαυγίτες βρήκαν ευκαιρία να εκμετταλευτούν το γεγονός πως εκείνη τη στιγμή ήταν κάποια λίγα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), οργάνωση του ΣΕΚ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα), συνιστώσα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Γνωστός στις Αρχές για τις εγκληματικές ενέργειας του ο δράσης

Ένας 30χρονος άνδρας, μέλος της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη για τη χθεσινή φασιστική επίθεση.

Ο δράστης που αναγνωρίστηκε από άτομα που δέχτηκαν την επίθεση, φέρεται να είχε προσαχθεί τον Ιούλιο για επεισόδια στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα, όπως επίσης την 25η Μαρτίου του 2019 για επεισόδια κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Παρ΄ όλα αυτά δεν είχε συλληφθεί και συνέχιζε ανενόχλητος τις δολοφονικές επιθέσεις που από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση στο Ν. Ηράκλειο κατά των μελών της ΚΕΕΡΦΑ, πραγματοποιήθηκε από 10-15 ατόμα μαυροφορεμένα με ρόπαλα, ενώ υπήρξαν 4 τραυματίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments