Ελλάδα

ISIS Ελλάδα: Ομολόγησε ο Ιρακινός την ένταξή του

ISIS Ελλάδα: Ομολόγησε ο Ιρακινός την ένταξή του
ISIS Ελλάδα: Βίντεο ντοκουμέντο ανάγκασε τον Ιρακινό 34χρονο να ομολογήσει την ένταξη του στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ιρακινός που είχε συλληφθεί στην Ελλάδα ομολόγησε την ένταξη του στον ISIS. Νωρίτερα, ο 34χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Ακόμη, ο 34χρονος Ιρακινός είχε συλληφθεί τη Δευτέρα (04/10) στο κέντρο της Αθήνας και κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακές συσκευές (tablet, κινητά τηλέφωνα, κάρτες κινητής τηλεφωνίας SIM, κ.α.) οι οποίες απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακό έλεγχο. ISIS

Τα στοιχεία της Αστυνομίας για τον 34χρονο Ιρακινό

O 34χρονος συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε σε ενέργειες του ISIS του 2014, ενώ βρέθηκε στο κινητό του και βίντεο, με το οποίο εξυμνούσε τις πράξεις των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, ο 34χρονος το 2018, ξύρισε τα μούσια του, απέκρυψε το παρελθόν του και έφτασε στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.

Είχε ωστόσο φροντίσει να κρατά χαμηλό προφίλ, ενώ είχε εισπράξει δύο απορριπτικά για άσυλο. Οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν πριν από λίγες ημέρες για το ποιος είναι και κινήθηκαν αστραπιαία προχωρώντας στη σύλληψή του. Ο 34χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο

Βίντεο των New York Times που είχε αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας ήδη από το 2014, (με δημοσιογραφικό αντικείμενο την εξέλιξη του ISIS), ανάμεσα στα δεκάδες στιγμιότυπα που έχουν περιληφθεί, εμφανίζει και τον συλληφθέντα να κραδαίνει όπλα, σχεδόν πανηγυρικά, έχοντας δίπλα του επίσης οπλισμένους τζιχαντιστές.

Το συγκεκριμένο βίντεο, που παρατίθεται ολόκληρο κατωτέρω, δεν ήταν αυτό που οδήγησε τις ελληνικές αρχές στην σύλληψη του 34χρονου. Βρίσκεται ωστόσο ανάμεσα στο υλικό που μεταξύ άλλων επισημάνθηκε από τις διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών, με τις οποίες συνεργάστηκε η ελληνική πλευρά προτού φθάσει στη σύλληψη του Ιρακινού.

Ποιος είναι ο Ιρακινός

Ο φερόμενος ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ήρθε στην Ελλάδα το 2018 με τη σύζυγό του και τα 4 παιδιά τους. Έχει κάνει αίτηση για χορήγηση ασύλου αλλά έχει απορριφθεί δύο φορές.

Συγκεκριμένα, υπέβαλε πρώτο αίτημα ασύλου, το οποίο απορρίφθηκε και στη συνέχεια υπέβαλε και δεύτερο αίτημα, το οποίο απορρίφθηκε και αυτό.

Έτσι, προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, με την εκδίκαση της υπόθεσης να εκκρεμεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments