Ελλάδα

ISIS: Σύλληψη 34χρονου στην Αθήνα για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση

ISIS: Σύλληψη 34χρονου στην Αθήνα για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση
ISIS: Eντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη

Ένας 34χρονος αλλοδαπός Ιρακινής καταγωγής, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Ειδικότερα,  κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από ξένες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη. Πρωινές ώρες της 05/10/2021 θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο 34χρονος που συνελήφθη το μεσημέρι με την κατηγορία συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2018. Είχε έρθει στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του και 4 παιδιά τους, και ζήτησε πολιτικό άσυλο, το οποιο απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ έκανε και δεύτερη αίτηση που επίσης απορρίφθηκε σε 2ο βαθμό. Στη συνέχεια έκανε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας και πάλι άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία εκκρεμεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πριν από λίγες ημέρες ενημέρωθηκαν οι ελληνικές αρχές από ξένη υπηρεσία ότι Ιρακινός με τα στοιχεία του 34χρονου αναζητείται ως μέλος του ISIS, ενώ υπάρχει και οπτικό υλικό από βίντεο που φαίνεται σε εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης με οπλισμό από 2014.

ISIS

ISIS: Λίγα λόγια για την τρομοκρατική οργάνωση

Το Ισλαμικό Κράτος , αρχικά γνωστό ως (ΙSIS) Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε και Νταές, είναι μία ενεργή τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση του Ιράκ και της Συρίας. Η ίδρυση της οργάνωσης φαίνεται να πραγματοποιήθηκε στα πρώτα χρόνια του πολέμου του Ιράκ, ενώ ανέπτυξε δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Αργότερα η οργάνωση ενεπλάκη και στον Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο. Η κεντρική διοίκηση της Αλ Κάιντα, τον Φεβρουάριο του 2014, αποκήρυξε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής, εξαιτίας της σύγκρουσης της τελευταίας με την Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Η σύνθεση των μελών της προέρχεται από πολλές παραστρατιωτικές οργανώσεις, όπως την Αλ Κάιντα του Ιράκ, το Συμβούλιο της Σούρα των Μουτζαχεντίν και άλλες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments