Ελλάδα

ISIS: Στον εισαγγελέα ο 34χρονος που συνελήφθη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση

ISIS: Στον εισαγγελέα ο 34χρονος που συνελήφθη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση
ISIS: Πρόκειται για Ιρακινό που ήρθε στην Ελλάδα το 2018 με τη σύζυγό του και τα 4 παιδιά τους. Έχει κάνει αίτηση για χορήγηση ασύλου αλλά έχει απορριφθεί δύο φορές.

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (05/10) ο 34χρονος Ιρακινός που συνελήφθη τη Δευτέρα (04/10) στο κέντρο της Αθήνας και κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο άντρας συνελήφθη ύστερα από πληροφορίες ξένης υπηρεσίας ότι αναζητείται ένας Ιρακινός ως μέλος του ISIS.

Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) προχώρησαν στην ταυτοποίηση των στοιχείων του, τον εντόπισαν στην Ομόνοια και  προχώρησαν στη σύλληψή του. Επίσης, διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι που διέμενε.

ISIS

Ποιος είναι ο Ιρακινός

Ο φερόμενος ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ήρθε στην Ελλάδα το 2018 με τη σύζυγό του και τα 4 παιδιά τους. Έχει κάνει αίτηση για χορήγηση ασύλου αλλά έχει απορριφθεί δύο φορές.

Συγκεκριμένα, υπέβαλε πρώτο αίτημα ασύλου, το οποίο απορρίφθηκε και στη συνέχεια υπέβαλε και δεύτερο αίτημα, το οποίο απορρίφθηκε και αυτό.

Έτσι, προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, με την εκδίκαση της υπόθεσης να εκκρεμεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments