Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο χρυσαυγίτης για την επίθεση στην ΚΝΕ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο χρυσαυγίτης για την επίθεση στην ΚΝΕ
Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται ο 30χρονος που συνελήφθη για τη φασιστική επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ.

Mέλος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής συνελήφθη για τη φασιστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, σε μέλη της ΚΝΕ που έκαναν νόμιμη, πολιτική δράση, το μεσημέρι της Κυριακής, όταν δέχθηκαν απρόκλητη βίαιη επίθεση από τα τάγματα εφόδου υπό την ανοχή της αστυνομίας, η οποία έπειτα από μαζική και επίμονη κινητοποίηση πολιτών της περιοχής αναγκάστηκε να κινήσει διαδικασίες και να προχωρήσει στη σύλληψη μόνο ενός ναζί.

Όπως ακριβώς συνέβη και στη φασιστική επίθεση που δέχθηκαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ στο Ν. Ηράκλειο λίγο πριν από την έναρξη αντιφασιστικής – αντιρατσιστικής ομιλίας στην πλατεία κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ. Έπειτα από επίμονη απαίτηση πολιτών και δικηγόρων η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός εκ των 15 χρυσαυγιτών που χτύπησαν γυναίκες και ηλικιωμένους.

Πρόκειται για 30χρονο χρυσαυγίτη, ο οποίος σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και κατά την προσφιλή και συνήθη τακτική των ακροδεξιών αποποιήθηκε κάθε ανάμιξη του με την εγκληματική οργάνωση και γενικότερα με ακροδεξιές οργανώσεις, ενώ προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις δικαστικές Αρχές, λέγοντας πως απλώς ήθελε να κατευνάσει τα πνεύματα κατά τη διάρκεια της επίθεσης σε μέλη νεολαίας του ΚΚΕ.

Για τη φασιστική επίθεση στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, υπενθυμίζεται ότι περίπου 10 – 15 άτομα κινήθηκαν προς το σημείο και χτύπησαν τη νεολαία της ΚΝΕ με χοντρές αλυσίδες, καδρόνια και taser την ώρα που έκαναν αφισοκόλληση και μοίραζαν φυλλάδια, ενώ στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη.

Όσον αφορά τον 30χονο ναζί που συνελήφθη, οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες, όταν χθες το βράδυ, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, πήγε στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και παραδόθηκε. Είχε ταυτοποιηθεί με βάση φωτογραφικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στην προανακριτική του απολογία φέρεται να αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, ισχυριζόμενος ότι δεν συμμετείχε στην επίθεση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι εργαζόταν σε καφέ της περιοχής και ενεπλάκη στο περιστατικό για να κατευνάσει τα πνεύματα, ενώ αποποιήθηκε κάθε σχέση με ακροδεξιές ομάδες.

Από την αστυνομία ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άτομα για το συμβάν, κατά το οποίο τραυματίστηκαν τρία μέλη της ΚΝΕ.

Η μαζική και δραστική παρουσία των πολιτών που εναντιώνονται στα μαχαίρια και την προσπάθεια τρομοκρατίας και φίμωσης που θέλουν να σπείρουν τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι το αντιφασιστικό κίνημα, μπορεί να μην δρα με τις ίδιες δολοφονικές τακτικές, αλλά με δημοκρατικά και δυναμικά, πολιτικά μέσα είναι πολύ πιο ισχυρό, διότι έχει την υποστήριξη της εργατικής τάξης και όλων των προοδευτικών ανθρώπων της κοινωνίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments