Οικονομία Άποψη

Facebook: Βlack out και στις μετοχές – Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας πτώσης

Facebook: Βlack out και στις μετοχές – Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας πτώσης
Facebook: Για πάνω από έξι ώρες οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, instagram, WhatsApp) δεν είχαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Για πάνω από έξι ώρες οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, instagram, WhatsApp) δεν είχαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Φαινόμενο το οποίο πλέον δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο ενώ παράλληλα συνειρμικά μας οδηγεί και στο σκάνδαλο Cambridge Analytica, με τη διαρροή δεκάδων προσωπικών δεδομένων χρηστών των δημοφιλών μέσων.

Η πτώση του facebook και των υπόλοιπων πλατφορμών οδήγησαν σε “black out” και τις μετοχές καθώς υπολογίζεται ότι καταγράφηκε πτώση άνω του 5% στην αξία της μετοχής στον Nasdaq. Παρά το γεγονός του “απρόσμενου black out” εδώ και καιρό υπάρχει πτώση για μερικές από τις πιο γνωστές εταιρείες του κόσμου, οι οποίες δέχθηκαν πιέσεις εν μέσω αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων.

Η μεγαλύτερη πτώση από το Νοέμβριο του 2019

Αξίζει να σημειωθεί πως η πτώση που καταγράφηκε στις μετοχές ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί, σχεδόν στο 5% από τις 9 Νοεμβρίου. Οι δείκτες έδειξαν τα εξής σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες:

  • Ο δείκτης Nasdaq 100 Stock, βυθίστηκε στο 2,2%
  • Ο δείκτης της Amazon.com Inc σημείωσε πτώση 3%
  • Επίσης ο δείκτης Apple Inc. σημείωσε πτώση 2.5%
  • Microsoft Corp κατέγραψε πτώση 2.1%
  • Alphabet Inc. Πτώση 2%

Τι ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας για το Black out

«Άνθρωποι και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από εμάς για να παραμένουν συνδεδεμένοι», σημείωσε ο όμιλος σε ανάρτησή του χωρίς να διευκρινίσει από ποιον έγιναν οι αλλαγές ρυθμίσεων, ούτε εάν επρόκειτο για προγραμματισμένη αναβάθμιση. «Ζητάμε συγγνώμη από όσους επλήγησαν», πρόσθεσαν οι τεχνικοί της εταιρείας, τις πλατφόρμες της οποίας χρησιμοποιούν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

“Χάνει έδαφος” το facebook

Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι “(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια”, των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments