Οικονομία

Eurogroup: Οι υπουργοί Οικονομικών εξήραν την πρόοδο της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις

Eurogroup: Οι υπουργοί Οικονομικών εξήραν την πρόοδο της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις
Eurogroup: Την πρόοδο της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις εξήραν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που συνεδρίασαν στο Λουξεμβούργο στο πλαίσιο της 11ης ενισχυμένης εποπτείας για τη χώρα μας.

Την πρόοδο της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις εξήραν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που συνεδρίασαν στο Λουξεμβούργο στο πλαίσιο της 11ης ενισχυμένης εποπτείας για τη χώρα μας στο Eurogroup.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόνιαχου σημείωσε πως η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικό πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις παρά τις συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο επίτροπος Οικονομίας κ. Πάολο Τζεντιλόνι σημείωσε Ελλάδα δείχνει ισχυρά σημάδια οικονομικής ανάκαμψης που οφείλονται στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και στην πολύ καλή τουριστική περίοδο, παρά τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν τη χώρα τον Αύγουστο.

Τι αναφέρει η 11η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας

Η 11η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χώρα έχει εκπληρώσει μια σειρά από συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ειδικά στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, τη φορολογική διοίκηση, την εκπαίδευση και την δημόσια διοίκηση. Ανέφερε, εξάλλου, ότι στο πλαίσιο της 12ης έκθεσης, αναμένεται μεγαλύτερη πρόοδος αυτό το μήνα, κυρίως στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας, στη δικαιοσύνη και στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ποια η πρόβλεψη για την Ελλάδα

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε ότι η οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι προβλεπόταν μέχρι πρόσφατα και πρόσθεσε ότι δεν θα εκπλαγεί αν τελικά ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2021 φτάσει τελικά το 6% του ΑΕΠ.

Απαιτείται συνεκτική ευρωπαϊκή απάντηση για τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια

Την ανάγκη συνεκτικής ευρωπαϊκής απάντησης για τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας από το Λουξεμβούργο και τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι ισχυρή, πολύ πιο ισχυρή από τις αρχικές προβλέψεις», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός. Ωστόσο, τόνισε ότι «η άνοδος των τιμών της ενέργειας, ειδικά οι τιμές του φυσικού αερίου, απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας και θέτει σε κίνδυνο την πράσινη μετάβαση. Αυτό δημιουργεί μια νέα πρόκληση για όλα τα μέλη της ΕΕ, που δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν μόνα τους. Πρέπει να αναλάβουμε συγκεκριμένες ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments