Οικονομία

Eurogroup: Ξεκινά η συνεδρίαση με φόντο τα ενεργειακά – Τα θέματα που θα απασχολήσουν

Eurogroup: Ξεκινά η συνεδρίαση με φόντο τα ενεργειακά – Τα θέματα που θα απασχολήσουν
Eurogroup: Με φόντο τα ενεργειακά ξεκινά σήμερα η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου θα είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν την ατζέντα των συζητήσεων.

Με φόντο τα ενεργειακά ξεκινά σήμερα η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου θα είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν την ατζέντα των συζητήσεων.

Τι αναφέρει η Eurostat

Οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν τις επιπτώσεις του αυξανόμενου πληθωρισμού και του κόστους ενέργειας, τόσο στην οικονομική ανάκαμψη όσο και στους εθνικούς προϋπολογισμούς για το 2022.

Αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσει επίσης η πορεία εφαρμογής των προτεραιοτήτων της Ευρωζώνης στα Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ οι Υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν για τις δράσεις του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης των ευρωπαϊκών τραπεζών (SRB) από τους επικεφαλής των δύο οργάνων, κ. Andrea Enria και κα. Elke König, αντιστοίχως.

Στην ατζέντα και η 11η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας στην Ελλάδα

Η έκθεση σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα «διαπιστώνει ότι η Ελλάδα έχει λάβει τις απαραίτητες ενέργειες για να επιτύχει τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις της, παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκλήθηκαν από την πανδημία». Ειδικότερα, έχει σημειωθεί πρόοδος σε τομείς όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, το επιχειρηματικό περιβάλλον, η φορολογική διοίκηση, η δημόσια διοίκηση και η εκπαίδευση. Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματούχος τονίζει ότι υπάρχουν τομείς όπου εντοπίζεται η ανάγκη για περαιτέρω προσπάθειες. Αυτοί αφορούν τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα και την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σημειώνεται ότι η 11η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας δε συνδέεται με απόφαση για εκταμίευση ποσού από τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά η 12η έκθεση που θα συζητηθεί το Νοέμβριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments