Ελλάδα

Νέα μέτρα: Έρχεται τέλος στα μίνι lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Νέα μέτρα: Έρχεται τέλος στα μίνι lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας
Νέα μέτρα: Μάλιστα όλα δείχνουν θα επιστρέψει κανονικά και η μουσική στα καταστήματα, ενώ θα επιτρέπονται και όρθιοι θαμώνες, εκεί που η διασκέδαση θα είναι πλήρως με εμβολιασμένους.

Στις 15:00 σήμερα θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πλέον στις κόκκινες περιοχές δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για μίνι lockdown, οπότε οι απαγορεύσεις για μουσική και μη κυκλοφορία από τις 01:00 έως τις 06:00, δεν θα τίθενται σε εφαρμογή. Αντίθετα αναμένεται να παραμείνουν τα μέτρα που ισχύουν για τους μεικτούς χώρους. Στόχος των Αρχών είναι η πανδημία να γίνει μέρος της καθημερινής κανονικότητας.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως επιτραπεί πλέον και ο χορός στα κέντρα ψυχαγωγίας, δηλαδή οι όρθιοι θαμώνες και οι γεμάτες πίστες, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί.

Νέα μέτρα: «Δεν θα είναι πιο πιεστικά για μη εμβολιασμένους», λέει ο Πλεύρης

Δεν πρόκειται να ανακοινωθούν νέα μέτρα, περισσότερο περιοριστικά για τους ανεμβολίαστους δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδας» στο OPEN TV. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου δεν θα παραπέμουν στο lockdown που είχε η χώρα τον περασμένο χειμώνα.

Αναλύοντας τη φιλοσοφία των ανακοινώσεων ο υπουργός Υγείας είπε ότι «όπου υπάρχουν περιοχές ή χώροι στους οποίους βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι θα πρέπει να υπάρχει μία μεγαλύτερη φιλοσοφία να έχει ο άνθρωπος αυτός περισσότερο κανονικότητα. Από εκεί και πέρα στις μεικτές περιοχές, στους μεικτούς χώρους όχι τιμωρητικά για τους ανεμβολίαστους, εχθρός δεν είναι ο ανεμβολίαστος, να το ξεκαθαρίσουμε. Εχθρός είναι ο κορονοϊός. Ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει περισσότερο από τον εμβολιασμένο. Σε αυτούς τους χώρους θα παραμείνουν μέτρα και θα επιχειρήσουμε όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένα μέτρα».

Νέα μέτρα: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Από τις 10:00 το πρωί συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Με προϋπόθεση τη σύμφωνη γνώμη των επιστημόνων, η Kυβέρνηση προτίθεται να δώσει το «πράσινο φως» για ελεύθερη χρήση της μουσικής και παρουσία όρθιων θαμώνων αλλά και να «ανοίξει» το χορό στην εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση και μάλιστα ανεξάρτητα από το επίπεδο κινδύνου στο οποίο βρίσκεται η εκάστοτε περιοχή, με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν μόνο πλήρως εμβολιασμένοι ή αναρρώσαντες από Covid-19. Νέα μέτρα

Το νέο καθεστώς θα αφορά συναυλίες, παραστάσεις, δεξιώσεις γάμων, βαπτίσεων και άλλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα μπορούν να διεξάγονται ελεύθερα για όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης των τελευταίων 6 μηνών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments