Διεθνή

Τουρκία προκλήσεις: Νέα Navtex στην περιοχή κίνησης του Nautical Geo

Τουρκία προκλήσεις: Νέα Navtex στην περιοχή κίνησης του Nautical Geo
Τουρκία προκλήσεις: Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα, καθώς μετά την παρενόχληση του Nautical Geo εκδόθηκε νέα NAVTEX.

Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη τις προκλήσεις παρά την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα. Μετά την παρενόχληση του ερευνητικού Nautical Geo, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε εντολή έκδοσης NAVTEX.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα NAVTEX αυτή δεσμεύει μεγάλο μέρος από την περιοχή κίνησης του Nautical Geo. H Navtex αυτή θα έχει διάρκεια από αύριο 7 Οκτωβρίου για μια μέρα, ήτοι μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Nautical Geo

Η τουρκική NAVTEX

TURNHOS N/W : 0905/21 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 06-10-2021 15:35) TURNHOS N/W : 0905/21 MEDITERRANEAN SEA 1. NAVAL TRAININGS, FROM 070400Z OCT 21 TO 082100Z OCT 21 IN AREA BOUNDED BY; 34 31.00 N – 031 02.00 E 34 31.00 N – 032 12.00 E 33 48.00 N – 032 12.00 E 33 48.00 N – 031 02.00 E CAUTION ADVISED. 2. CANCEL THIS MESSAGE 082200Z OCT 21.

Συνεχίζονται οι προκλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

Η Τουρκία απειλεί ευθέως με θερμό επεισόδιο όπως σαφώς προκύπτει από την προ ημερών ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία επιχειρεί να επιρρίψει εκ των προτέρων στην Ελλάδα και στην Κύπρο την ευθύνη για την ένταση που προβλέπει ότι θα δημιουργηθεί στην περιοχή, απαιτώντας την ακύρωση νόμιμων δραστηριοτήτων στην Κυπριακή ΑΟΖ, που αφορούν τις έρευνες του Nautical Geo για τη χαρτογράφηση της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο αγωγός East Med.

Ταυτόχρονα η Τουρκία δεν περιορίζεται στα λόγια. Όπως έγινε το περασμένο Σάββατο γνωστό, την Πέμπτη το πρωί στην Ικαρία με ευθυνη της Τουρκίας φτάσαμε μια ανάσα από ατύχημα ανάλογο των Ιμίων, με θύμα τότε τον σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια των αερομαχιών Τούρκος πιλότος μαχητικού προχώρησε σε επικίνδυνη διασταύρωση με ελληνικό F-16 κατά τη διάρκεια αναχαίτισης.

Συνολικά 8 τουρκικά F-16 σε σχηματισμό τεσσάρων ζευγαριών, εκ των οποίων τα 6 οπλισμένα, παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο ανάμεσα από Χίο – Σάμο. Οχτώ ελληνικά μαχητικά – όλα οπλισμένα – που βρίσκονταν στον αέρα ξεκίνησαν τις διαδικασίες αναχαίτισης.

Την Πέμπτη το πρωί, μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο ενα ζευγάρι τούρκικων μαχητικών, ενώ την ίδια ώρα απογειώθηκε ένα αντίστοιχο ελληνικό ζευγάρι μαχητικών F-16. Τα ελληνικά μαχητικά αναχαίτισαν τα τούρκικα ωστόσο, τα τούρκικα μαχητικά δεν υπάκουσαν στις εντολές με αποτέλεσμα να γίνει εμπλοκή. Οι δύο πλευρές προέβησαν σε αερομαχίες, ωστόσο το ένα τούρκικο μαχητικό έκανε μία απότομη κίνηση, και πέρασε μπροστά από το ελληνικό πρόλαβε τα χειρότερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments