Διεθνή

Zodiac Killer: Ερευνητές ισχυρίζονται ότι ταυτοποίησαν τον κατά συρροή δολοφόνο

Zodiac Killer: Ερευνητές ισχυρίζονται ότι ταυτοποίησαν τον κατά συρροή δολοφόνο
Zodiac Killer: Η ομάδα των ερευνητών πέρασε χρόνια συλλέγοντας και αναλύοντας νέα ιατροδικαστικά στοιχεία για να τον ταυτοποιήσει.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, η βόρεια Καλιφόρνια τρομοκρατήθηκε από τον περιβόητο Zodial Killer. Ο κατά συρροή δολοφόνος των ΗΠΑ άφησε σειρά κωδικοποιημένων μηνυμάτων και κρυπτογραφημάτων, που χλεύαζαν τις Αρχές και τράβηξαν την προσοχή του κόσμου. Τώρα, πάνω από 50 χρόνια αργότερα, μια ομάδα ερευνητών πιστεύει ότι έλυσε την υπόθεση του Zodiac Killer.

Zodial Killer: Ποιος ήταν ο περιβόητος κατά συρροή δολοφόνος

Οι Case Breakers, μια ομάδα με πάνω 40 ειδικούς με υπόβαθρο στην επιβολή του νόμου, τη δημοσιογραφία και τη στρατιωτική αντικατασκοπεία, ταυτοποίησαν τον Zodiac Killer ως Gary Francis Poste. Η ομάδα των ερευνητών πέρασε χρόνια συλλέγοντας και αναλύοντας νέα ιατροδικαστικά στοιχεία. Ένα από τα κλειδιά για την αποκάλυψή τους ήρθε με τη μορφή μιας φωτογραφίας από τον σκοτεινό θάλαμο του Poste που έδειχνε ουλές στο μέτωπό του που ταιριάζουν με ένα σκίτσο του Zodiac.

Ένα άλλο στοιχείο, προέκυψε από την αποκρυπτογράφηση επιστολών που είχε στείλει ο δολοφόνος στους αξιωματούχους, την εποχή των εγκλημάτων του. Τα γράμματα από ολόκληρο το όνομα του Poste, Gary Francis Poste, αφαιρέθηκαν και δημιούργησαν ένα εναλλακτικό μήνυμα.

Επιπλέον, η ομάδα πιστεύει ότι η δολοφονία της Cheri Jo Bates το 1966 διαπράχθηκε από τον διαβόητο δολοφόνο και φέρεται να ήταν το έκτο γνωστό θύμα του Poste, εκατοντάδες μίλια νότια από την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο και δύο χρόνια πριν συμβεί η πρώτη δολοφονία που σχετίζεται με τον Zodiac.

Zodiac Killer

Η 18χρονη Bates βρέθηκε νεκρή σε ένα δρομάκι στην πανεπιστημιούπολη του Riverside City College αφότου ο πατέρας της τηλεφώνησε στην αστυνομία για να καταγγείλει την εξαφάνισή της.

Συμπτωματικά, ο Poste, βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, έκανε ιατρικούς ελέγχους σε νοσοκομείο, 15 λεπτά από όπου βρέθηκε το σώμα της Bates. Ένα ρολόι με πιτσιλιές μπογιάς βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας, το οποίο οδήγησε στον Poste, καθώς έβαφε σπίτια για δεκαετίες. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, οι ντετέκτιβ βρήκαν ένα ίχνος παπουτσιών από μια μπότα στρατιωτικού στιλ, που ταιριάζει τόσο με το στιλ και το μέγεθος των υποδημάτων του Poste όσο και με αυτά που βρέθηκαν σε άλλες δολοφονίες του Zodiac.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Μονάδα Ανεξιχνίαστων Υποθέσεων του Αστυνομικού Τμήματος του Ρίβερσαϊντ διαψεύδει τη σύνδεση της Μπέιτς με τους φόνους του Zodiac. Ενώ οι Case Breakers πιστεύουν ότι βρήκαν τον δράστη, δεν θα μπορέσουν να δικαιωθούν, καθώς ο Poste πέθανε τον Αύγουστο του 2018. Από το 1968 έως το 1969 μια σειρά από πέντε δολοφονίες στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο αποδόθηκαν στον Zodiac Killer. Ωστόσο, ο δολοφόνος ισχυρίζεται ότι είναι υπεύθυνος για 37 θύματα. Κανείς δεν κατηγορήθηκε ποτέ ή δεν ταυτοποιήθηκε σε σχέση με τις δολοφονίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments