Οικονομία

Ρεύμα: Στο “τραπέζι” η αύξηση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα – Τι ισχύει για το φυσικό αέριο

Ρεύμα: Στο “τραπέζι” η αύξηση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα – Τι ισχύει για το φυσικό αέριο
Ρεύμα: Στο “τραπέζι” βρίσκονται τα σενάρια για την αύξηση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα μπροστά στην αύξηση των τιμών του ρεύματος στο χρηματιστήριο. Αναφορικά με το σχετική κονδύλι θα υπερβεί τα 150 εκατομμύρια ευρώ που ήταν η εκτίμηση του κόστους.

Στο “τραπέζι” βρίσκονται τα σενάρια για την αύξηση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα μπροστά στην αύξηση των τιμών του ρεύματος στο χρηματιστήριο. Αναφορικά με το σχετική κονδύλι θα υπερβεί τα 150 εκατομμύρια ευρώ που ήταν η εκτίμηση του κόστους.

Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος

Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 204,38 ανά μεγαβατώρα ενώ η μέγιστη τιμή διαμορφώνεται στα 280 ευρώ.

Ποιες χώρες παρουσιάζουν αύξηση των τιμών ρεύματος

Παρά τις ανατιμήσεις, η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας είναι η τέταρτη χαμηλότερη στην Ευρώπη (φθηνότερες αγορές είναι η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία). Είναι ενδεικτικό ότι σε 8 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, η μέση τιμή διαμορφώνεται αύριο πάνω από τα 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα και φθάνει στη Σερβία, που είναι η ακριβότερη αγορά αύριο, στα 327,44 ευρώ. Πηγές χρηματοδότησης για την επιδότηση της κατανάλωσης αναζητώνται από τους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων και τον λογαριασμό χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών.

Επίδομα θέρμανσης: Θα δοθεί με διευρυμένα κριτήρια – Στα 150 εκατομμύρια αναμένεται το σχετικό κονδύλι

Νέα δεδομένα αναμένονται στο επίδομα θέρμανσης καθώς ήδη από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την αύξηση του επιδόματος κατά του 20%. Εκτός από την αύξηση 20% στο επίδομα θέρμανσης, θα αξιοποιηθούν 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών από δημοτικές ενεργειακές κοινότητες που θα παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια σε ευάλωτα νοικοκυριά σε σχεδόν μηδενικές τιμές.

Πως θα διαμορφωθούν τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα νέα  εισοδηματικά κριτήρια με βάση τα οποία χορηγείται το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να  διαμορφωθούν:

  • Έως 16.000 ευρώ για τον άγαμο από 12.000 ευρώ που ίσχυε για την περσινή χειμερινή περίοδο.
  • Έως 26.000 ευρώ για τα ζευγάρια από 20.000 ευρώ πέρυσι. Για κάθε προστατευόμενο παιδί το επίδομα θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ή 4.000 ευρώ από 2.000 ευρώ που ανέρχεται σήμερα.
  • Εως 28.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες από 22.000 ευρώ πέρυσι με προσαύξηση 3.000 ή 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments