Οδηγός

Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνονται οι δικαιούχοι – Πως θα κυμαίνονται τα ποσά

Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνονται οι δικαιούχοι – Πως θα κυμαίνονται τα ποσά
Επίδομα θέρμανσης: Περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ θα ανεβεί η συνολική επιδότηση για το 2022 για το επίδομα θέρμανσης κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει άνοδος των επιδομάτων.

Περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ θα ανεβεί η συνολική επιδότηση για το 2022 για το επίδομα θέρμανσης κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει άνοδος των επιδομάτων.

Το ποσό του επιδόματος αναμένεται να ανέλθει από τα 220 στα 264 ευρώ για το 2022. Αναμένεται να χορηγείται από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022.

Το επίδομα, για κάθε δικαιούχο, θα υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 264 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης που έχει καθοριστεί (με βάση περυσινή απόφαση για τον τρόπο χορήγησης του επιδόματος) για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του.

Τριπλή επιδότηση για πετρέλαιο, ρεύμα, φυσικό αέριο

Σε εφαρμογή θα τεθεί τριπλή επιδότηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στο ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Αναμένεται η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ όπου θα αναρτηθούν οι λεπτομέρειες για την επιδότηση καταναλωτών ρεύματος και φυσικού αερίου.

Τι θα τεθεί σε ισχύ για την ηλεκτρική ενέργεια

Η επιδότηση θα είναι 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα και θα καταβληθεί σε όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, επιχειρήσεις και νοικοκυριά για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα, στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου χωρίς να αποκλείεται παράταση αν χρειαστεί.  Για το φυσικό αέριο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιδοτηθούν οι οικιακοί καταναλωτές με παραπλήσιο ποσό ανά μεγαβατώρα, και πάλι με όριο στην κατανάλωση και με κοινωνικά κριτήρια. Και για το πετρέλαιο ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ την αύξηση του επιδόματος κατά 20%.

Φυσικό αέριο – Σε ποιους θα χορηγηθεί το επίδομα

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι μόνον οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου. Με κοινή απόφαση των αρμόδιων υπουργών, καθορίζονται οι δικαιούχοι καταναλωτές λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια για τη χορήγηση της επιδότησης, το ύψος της επιδότησης ανα θερμική μεγαβατώρα, η διαδικασία,ο τρόπος χορήγησης της ο χρόνος εκκαθάρισης ,η περίοδος κατανάλωσης,ανώτατα και κατώτατα όρια καταναλώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments