Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Μια αγωνιστική και κλεισμένων των θυρών το ντέρμπι με ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός:  Μια αγωνιστική και κλεισμένων των θυρών το ντέρμπι με ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός: Λουκέτο στο "Γ.Καραϊσκάκης", με το πειθαρχικό όργανο της Superleague να επιβάλει ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό, την οποία θα εκτίσει κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Συνέπειες και στο επόμενο ντέρμπι θα έχουν για τον Ολυμπιακό τα όσα συνέβησαν με τον Παναθηναϊκό. Όπως μετέφερε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άρης Ασβεστάς, οι Πειραιώτες τιμωρήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 13.000 ευρώ.

Κάτι που βασίστηκε στις διακοπές του αγώνα που σημειώθηκαν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν δις υπότροποι.

Θα τιμωρηθεί με ποινή έδρας για τις δύο διακοπές στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, λόγω των 240 καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί του και του ιδιαίτερα επιβαρυντικού κατηγορητηρίου.

Ουσιαστικά η απόφαση ήταν… μονόδρομος για τον αθλητικό δικαστή της Λίγκας, αφού οι Πειραιώτες ήταν δις υπότροποι, ενώ η “ένταση” και η “βαρύτητα” των γεγονότων στο “αιώνιο” ντέρμπι ήταν τέτοια που δεν άφηνε περιθώρια για κάποια ελαφρύτερη τιμωρία.

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με βάση το άρθρο 15 2γ του Πειθαρχικού Κώδικα που κάνει λόγο μέχρι και για 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών όταν υπάρχει διακοπή αγώνα. Παρά ταύτα ο αθλητικός δικαστής δεν εξάντλησε την αυστηρότητά του κι επέβαλε ποινή μίας αγωνιστικής (και πρόστιμο 13.000 ευρώ), την οποία θα εκτίσουν οι “ερυθρόλευκοι” στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική της Superleague στις 24 Οκτωβρίου.

Φυσικά ο Ολυμπιακός θα καταθέσει έφεση εναντίον της απόφασης και σε περίπτωση που αυτή δεν «πέσει» σε δεύτερο βαθμό, θ’ αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ μπροστά σε άδειες εξέδρες στο «Καραϊσκάκη».

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Α/ ΠΑΕ Ιωνικός, Τ. Τσιριγώτης: «Βάσει των αναφερομένων στο από 3/10/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 3/10/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/2/108/1/6-κστ από 5-10-2021 Έκθεση της Αστυνομίας»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων (4.000,00) ευρώ.

Β/ ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 3/10/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 3/10/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/2/1081/5/-μα’ από 5/10/2021 Έκθεση της Αστυνομίας»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική και συνολική χρηματική ποινή, ποσού δεκατριών χιλιάδων (13.000,00) ευρώ.

Γ/ ΠΑΕ ΟΦΗ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 3/10/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 3/10/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΦΗ χρηματική ποινή έξι χιλιάδων (6.000,00) ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments