Οικονομία

ΟΟΣΑ: Παγκόσμια συμφωνία για μεγάλες εταιρίες να πληρώνουν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15%

ΟΟΣΑ: Παγκόσμια συμφωνία για μεγάλες εταιρίες να πληρώνουν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15%
ΟΟΣΑ: Παγκόσμια συμφωνία επετεύχθη όπως ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ για να διασφαλιστεί ότι οι μεγάλες εταιρίες θα πληρώνουν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15%.

Παγκόσμια συμφωνία επετεύχθη όπως ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ για να διασφαλιστεί ότι οι μεγάλες εταιρίες θα πληρώνουν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15%. Έτσι θα καταστεί δυσκολότερο το να αποφύγουν τη φορολογία. Σε αυτό κατέληξαν συνολικά 136 χώρες.

Στη συμφωνία όπως ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ δεν έχουν προσχωρήσει τέσσερις χώρες: η Κένυα, η Νιγηρία, το Πακιστάν και η Σρι Λάνκα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσίασε, πριν από ένα 24ωρο, ψήφισμα με τις προτάσεις του για τη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής, που αφορούν τις επιζήμιες φορολογικές πρακτικές καθώς και ένα σύστημα αξιολόγησης των εθνικών πολιτικών.

Το ψήφισμα έρχεται και στον απόηχο των Pandora papers αλλά και άλλων σκανδάλων όπως (Lux Leaks, Panama Papers, Paradise Papers).  «Η ΕΕ πρέπει να επανεξετάσει και να εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση των φορολογικών πρακτικών που στερούν από τα κράτη μέλη σημαντικά έσοδα, οδηγούν σε αθέμιτο ανταγωνισμό και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών» αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments