Ελλάδα

Τέσσερα ελληνικά νησιά που αξίζουν να τα επισκεφθείτε και το φθινόπωρο

Τέσσερα ελληνικά νησιά που αξίζουν να τα επισκεφθείτε και το φθινόπωρο
Ελληνικά νησιά: Ποια μπορείτε να επισκεφθείτε το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Για τους περισσότερους που σχεδιάζουν τις εκδρομές του φθινοπώρου, ο νους τους τρέχει στα βουνά και στα λαγκάδια. Όμως και η φουρτουνιασμένη θάλασσα έχει τη χάρη της και με το παραπάνω. Και μπορεί ορισμένα ελληνικά νησιά να χάνουν τη μισή τους αίγλη όταν ο καιρός χαλάει, αλλά υπάρχουν κι εκείνα που καταφέρνουν να αντισταθμίσουν την αναγκαστική απόσταση από τις πλαζ, και με το παραπάνω.

Αν και οι επιλογές είναι απλά άπειρες, ας ξεχωρίσουμε μερικές από αυτές.

Ελληνικά νησιά: Κέρκυρα

Αν αγαπάτε τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και το καλό φαγητό, η Κέρκυρα είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσει. Το κομψό στολίδι των Επτανήσων παραμένει όμορφο όλες τις εποχές του χρόνου. Και το φθινόπωρο, παρότι είναι βροχερή, της πάει πολύ. Θεωρείται ένα από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου και όχι άδικα, ενώ τα εντυπωσιακά φυσικά της τοπία σε καμία περίπτωση δεν περιορίζονται στις παραλίες της.

Ελληνικά νησιά: Κρήτη

Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο ή Άγιος Νικόλαος; Και γιατί όχι Ιεράπετρα, θα απαντήσεις, και θα έχεις απόλυτο δίκιο. Όποια από τις πόλεις και τα γραφικά χωριά του μεγαλύτερου ελληνικού νησιού κι αν επιλέξεις, τόσο τα τοπία όσο και οι άνθρωποι και η ιστορία τους θα σε αποζημιώσουν. Η Κρήτη κατοικείται από το 6.000 π.Χ. και έχει γνωρίσει αμέτρητους πολιτισμούς, χάρη και στο κομβικό σημείο που βρίσκεται, μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής. Το τελευταίο συνεπάγεται ότι διατηρεί πιο θερινές θερμοκρασίες και μέχρι αργότερα σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ελληνικά νησιά: Σύρος

Στολίδι του Αιγαίου η Σύρος και η πανέμορφη Ερμούπολη, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, δεν έχει να επιδείξει τις εντυπωσιακές παραλίες των γειτόνων της, αλλά διαθέτει μπόλικα μυστικά απαράμιλλης ομορφιάς για να σε πείσει για μια επίσκεψη. Υπέροχα κτίρια, πάντρεμα του καθολικού και του ορθόδοξου στοιχείου σε κάθε γωνιά και αρχοντιά που ξεχειλίζει είναι τα βασικά της χαρακτηριστικά. Και η μικρή της απόσταση από την Αθήνα συνεπάγεται ότι είναι κατάλληλη ακόμη και για ένα μαγικό τριήμερο.

Ελληνικά νησιά: Μύκονος

Το αν η Μύκονος είναι καλύτερη το κατακαλόκαιρο ή το φθινόπωρο εξαρτάται καθαρά από το ποιον θα ρωτήσει κανείς. Το μόνο βέβαιο είναι ότι κάθε εποχή έχει ομορφιές και υπηρεσίες να σου προσφέρει που δύσκολα θα τις βρεις αλλού. Όμως όταν ο καιρός χαλάει, η διονυσιακή της πτυχή περιορίζεται και μεταμορφώνεται σε έναν ήσυχο, γραφικό και ρομαντικό προορισμό. Αντιστοίχως, αυτή την περίοδο μειώνονται σημαντικά και οι τιμές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments