Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: Ξεκινούν οι εξορμήσεις κινητών συνεργείων σε χωριά

Θεμιστοκλέους: Ξεκινούν οι εξορμήσεις κινητών συνεργείων σε χωριά
Θεμιστοκλέους: Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι εξορμήσεις κινητών συνεργείων.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης ανακοίνωσε την έναρξη των εξορμήσεων των κινητών συνεργείων σε χωριά. Την ίδια ώρα τα κρούσματα ανήλθαν στα 2.383, εκ των οποίων στην Αττική καταγράφονται 458 νέες λοιμώξεις, ενώ στην Θεσσαλονίκη 349.

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 6.000.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. «Ξεπεράσαμε τους 12.420.000 εμβολιασμούς. Περισσότερα από 6.500.000 έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση», είπε χαρακτηριστικά στη σημερινή ενημέρωση και συμπλήρωσε: «Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 62,2% του γενικού πληθυσμού και 71,3% του ενήλικου. Την ίδια ώρα, 6.250.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 59,5% του γενικού πληθυσμού και στο 69% επί του ενήλικου πληθυσμού».

Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους θύμισε ότι χτες, Κυριακή 10 Οκτωβρίου, άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού τρίτης δόσης εμβολίου σε όσους είναι άνω των 50 ετών και για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα κατηγορίας Α και κατηγορίας Β.

«Όσοι επιθυμούν να λάβουν την τρίτη δόση, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους», υπογράμμισε και γνωστοποίησε ότι μέχρι στιγμής την τρίτη δόση έχουν λάβει 120.000 συμπολίτες μας και έχουν κλειστεί 50.000 επιπλέον ραντεβού.

Κινητά συνεργεία στη Βόρεια Ελλάδα

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στη Βόρεια Ελλάδα και τόνισε ότι αύριο, κινητά συνεργεία της επιχείρησης «Ελευθερία» θα κάνουν εξορμήσεις σε απομακρυσμένα χωριά της Πιερίας, του Κιλκίς και της Ξάνθης, την Τετάρτη στη Δράμα και την Πέλλα ενώ την Πέμπτη θα βρίσκονται σε χωριά των Σερρών και της Φλώρινας.

Οι κάτοικοι μπορούν να δουν λεπτομέρειες στο site του υπουργείου Υγείας.

«Καλούμε τους ανεμβολίαστους πολίτες και τους κατοίκους των περιοχών αυτών να έρθουν να επισκεφθούν τις κινητές μονάδες. Το υγειονομικό προσωπικό θα είναι εκεί για να συζητήσει μαζί τους και να λύσει οποιεσδήποτε απορίες έχουν. Είναι δική τους απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή όχι», κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments