Αθλητισμός

Καραπιάλης: Επιστρέφει στην ΑΕΛ μετά από 30 χρόνια

Καραπιάλης: Επιστρέφει στην ΑΕΛ μετά από 30 χρόνια
Καραπιάλης: Θα αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα νέων.

Επειτα από 30 χρόνια ο Βασίλης Καραπιάλης επιστρέφει στην ΑΕΛ, προκειμένου να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα νέων. Ο Λαρισαίος με τους περισσότερους τίτλους στην καριέρα του, έχοντας πέντε πρωταθλήματα: με ΑΕΛ 1 (1988), με Ολυμπιακό 4 (1997, 1998, 1999, 2000), δύο Κύπελλα: με Ολυμπιακό (1992, 1999), ένα Σούπερ Καπ: με Ολυμπιακό (1992), επιστρέφει στους «βυσσινί», μετά από 30 χρόνια. Καραπιάλης

Ο παίκτης-θρύλος της ομάδας, Βασίλης Καραπιάλης, αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής της ομάδας νέων της ΑΕΛ. Από την πλευρά του, ο Ζήσης Ντελόπουλος σχολιάζοντας την επιστροφή του Βασίλη Καραπιάλη στην ΠΑΕ ΑΕΛ είπε στην «Ελευθερία»:

«Η ΑΕΛ έχει χρέος να ξαναφέρει τον Βασίλη Καραπιάλη στα αθλητικά δρώμενα της πόλης γιατί αποτελεί ένα ίνδαλμα, όχι μόνο για τη γενιά του πρωταθλήματος, αλλά και για τις μελλοντικές. Είναι το ελάχιστο που μπορούσε γιατί η πόλη πρέπει να τιμήσει τον Βασίλη Καραπιάλη για τη μεγάλη του προσφορά, μαζί με τη διοίκηση της πρωταθλήτριας ΑΕΛ, αλλά και όλους τους παίκτες αυτής, που αποτελούν μαζί με τους κυπελλούχους σήμα κατατεθέν της Θεσσαλικής πρωτεύουσας».

Καραπιάλης: Λίγα λόγια για αυτόν

Από πολύ μικρός ο Καραπιάλης ξεχώρισε για το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο και σε ηλικία 14 ετών (το 1979), μεταγράφηκε στα τμήματα υποδομής του Τοξότη Λάρισας, έπειτα από παρέμβαση του καθηγητή του φυσικής αγωγής στο γυμνάσιο, που παράλληλα τότε ήταν και προπονητής στη συγκεκριμένη ομάδα, παρά το έντονο ενδιαφέρον της ομάδας της γειτονιάς του, των Αμπελοκήπων.

Μαζί του στον Τοξότη ξεκίνησε και ο Γιώργος Αγορογιάννης, μετέπειτα συμπαίκτης του στην ΑΕΛ και επίσης ένας από τους μεγάλους Λαρισαίους ποδοσφαιριστές. Το ταλέντο του Καραπιάλη γρήγορα ξεχώρισε και το 1980 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του Τοξότη. Στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα του νομού όπου αγωνιζόταν ο ομάδα, ο Καραπιάλης φανέρωσε το πλούσιο ταλέντο του και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών ομάδων της Α΄ Εθνικής.

Το 1984 ο ΟΦΗ προσέφερε 2,1 εκατομμύρια δραχμές στη διοίκηση του Τοξότη, το ραντεβού για την υπογραφή του συμβολαίου συμφωνήθηκε να γίνει στην Αθήνα, αλλά ο Καραπιάλης δεν πήγε, επειδή δεν ήθελε να φύγει από τη Λάρισα, καθώς μεγάλο του όνειρο ήταν να μεταγραφεί στην αγαπημένη του ΑΕΛ. Την περίοδο 1984-85, αν και αγωνιζόταν στα χαφ, ο Καραπιάλης πέτυχε 30 γκολ και φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητος από τη «βασίλισσα του κάμπου».

Το 1985 μεταγράφηκε στην ΑΕΛ, που πρόσφατα είχε κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας, αλλά χρειάστηκε να γίνει ολόκληρο «σίριαλ» για να υπογράψει στη «βυσσινί θύελλα». Η μεγάλη ομάδα της Λάρισας είχε προτεραιότητα στην απόκτηση ποδοσφαιριστών από την ευρύτερη περιοχή και το κόστος μεταγραφής ήταν ίδιο για όλες τις θεσσαλικές ομάδες, 750.000 δραχμές

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments