Video

Γκόρντον Ράμσεϊ: Έφτιαξε τυλιχτά σουβλάκια στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Γκόρντον Ράμσεϊ: Έφτιαξε τυλιχτά σουβλάκια στην πλατεία Αγίας Ειρήνης
Γκόρντον Ράμσεϊ: Αξέχαστη θα του μείνει η βόλτα στην Αθήνα.

Το ταξίδι λοιπόν για τον Γκόρντον Ράμσεϊ στην Αθήνα ξεκίνησε με μία βόλτα στο Μοναστηράκι, όπου παρακολουθούν μια ομάδα νεαρών χορευτών που χορεύουν συρτάκι, με τον Ντ’ Ακάμπο και τον Σιριέ να ενθουσιάζονται τόσο που θέλουν να δοκιμάσουν κι αυτοί. Ακολούθως, χαζεύουν ανοιχτήρια σε σχήμα φαλλού και αστειεύονται όταν ο Ιταλός σεφ τους λέει ότι η πεθερά του τού ζητά πάντα από τα ταξίδια του έναν πλάστη.

Ο γνωστός σεφ έχοντας για παρέα τον Ιταλό συνάδελφό του Τζίνο ντ’ Ακάμπο και τον Γάλλο μετρ εστιατορίων Φρεντ Σιριέ, επισκέφθηκε ήδη την Κρήτη, όπου ενθουσιάστηκε με τον κόκορα με χυλοπίτες, τη Σαντορίνη, όπου η κυρία Κατίνα βρήκε το φαγητό του αλμυρό, αλλά και τα Μετέωρα. Γκόρντον Ράμσεϊ

Μπαίνοντας στο παλιό βαν με το οποίο ταξιδεύουν, ο Γκόρντον Ράμσεϊ αρχικά τρομάζει λίγο από το πώς οδηγούν οι κάτοικοι της Αθήνας -«ωχ Θεέ μου, τι κάνει», ακούγεται να λέει-, αλλά στη συνέχεια λέει πως είναι ενθουσιασμένος με την αρχαία Ιστορία της πόλης αλλά και τα απίστευτα εστιατόριά της.

Γκόρντον Ράμσεϊ: Η Ράμσεϊ και η εμπειρία της οδήγησης στην Αθήνα

Σε κάποιο σημείο, και μετά από αναταράξεις με την οδήγηση του Ράμσεϊ, σταματούν με αλάρμ για ένα γρήγορο σουβλάκι στο γνωστό σουβλατζίδικο του Κώστα, στο κέντρο της Αθήνας, με τα αυτοκίνητα να τους κορνάρουν γιατί έχουν κλείσει το δρόμο. «Δεν έχω πού να παρκάρω», ακούγεται να φωνάζει στους άλλους οδηγούς ο Γκόρντον Ράμσεϊ, που του κορνάρουν χωρίς έλεος…

Αναλύοντας τα απλά, όπως λένε, συστατικά του και τη νοστιμιά του, ο Σιριέ καταλήγει πως τελικά είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα. «Είναι πολύ νόστιμο» ακούγεται να λέει ο Ράμσεϊ, με τους συμπαρουσιαστές του να διαμαρτύρονται για τον τρόπο που οδηγεί. «Δεν μπορούμε να φάμε έτσι, είναι σαν να είμαστε πάνω σε ένα άλογο».

Ακολουθεί η βόλτα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου και οι τρεις δείχνουν μαγεμένοι από την ομορφιά και το μεγαλείο του σταδίου. Την ξενάγηση έχει αναλάβει η Μαρία Πολύζου, η Ολυμπιονίκης που πριν από μερικές ημέρες κατήγγειλε ότι τη βίασε ο πατέρας της, σε ηλικία 11 ετών. Οι τρεις διάσημοι φίλοι δεν μπορούν να αντισταθούν και αποφασίζουν να τρέξουν, με τον ξεκαρδιστικό Τζίνο ντ’ Ακάμπο, ο οποίος φορά ένα κοντό ροζ σορτς, να λέει πως δεν έχει σημασία η νίκη αλλά το στιλ.

Γκόρντον Ράμσεϊ: Η «μάχη» για το καλύτερο σουβλάκι

Ώρα όμως για φαγητό, με την ομάδα των τριών να αποφασίζει να γευτεί και πάλι σουβλάκι σε σουβλατζίδικο στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Ο Ντ’ Ακάμπο όμως, κάνει το λάθος να αποκαλέσει το σουβλάκι «κεμπάπ», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Έλληνα συναδέλφου του, που με τη σειρά του τον αποκαλεί «pizza boy». Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξουν σε διαγωνισμό για το ποιος θα φτιάξει το καλύτερο σουβλάκι.

Από τη μία είναι ο Γκόρντον Ράμσεϊ με τον Ντ’ Ακάμπο και από την άλλη οι δύο σεφ του σουβλατζίδικου, με τους πρώτους να χρησιμοποιούν για το δικό τους πιάτο χοιρινή κοιλιά, μάραθο, τραγανιστή πέτσα χοιρινού, γιαούρτι και ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το «The Clumsies», ένα από τα πιο γνωστά μπαρ της Αθήνας, με παραρτήματα στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, ενώ έχει χαρακτηριστεί, όπως επισημαίνει ο Γκόρντον Ράμσεϊ, το τρίτο καλύτερο στον κόσμο. Τι δοκιμάζουν όμως εδώ στην Αθήνα; Κοκτέιλ ελληνικής σαλάτας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments