Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 79-78: Λύγισε στην παράταση

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 79-78: Λύγισε στην παράταση
Ολυμπιακός: Έκανε κατάθεση ψυχής στη Βαρκελώνη, πήγε στην παράταση και πέρασε και μπροστά (78-77), όμως ο Πιερ Οριόλα έβαλε τις κρίσιμες βολές κι ο Κώστας Σλούκας αστόχησε στην τελευταία προσπάθεια, σε φλότερ από τα τρία μέτρα.

Οι θρίαμβοι απέναντι στη Μπασκόνια και τη Ρεάλ Μαδρίτης ενθουσίασαν τον Ολυμπιακό, που πήγε γεμάτος αυτοπεποίθηση στη Βαρκελώνη, έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος, είχε σπουδαία αντίδραση στην τέταρτη περίοδο, όμως στο τέλος λύγισε απέναντι στην περσινή φιναλίστ της EuroLeague, Μπαρτσελόνα (79-78) με τον Πιερ Οριόλα να βάζει τις κρίσιμες βολές στα 6.8″ και τον Κώστα Σλούκα να βρίσκει σίδερο σε προσπάθεια από τα τρία μέτρα.

Ο αγώνας

Με την κλασική του πεντάδα άνοιξε το ματς ο Μπαρτζώκας (Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ), που είχε τους γηπεδούχους να έχουν τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο τρίλεπτο, αλλά τη δική του ομάδα να προηγείται. Ο Φαλ έκανε θραύση σε άμυνα κι επίθεση, σε σκοράρισμα και σε δημιουργία, ο Ντόρσεϊ έβαλε τετράποντο για το 6-10 στο έκτο λεπτό και ο Γιασικεβίτσιους έβλεπε τους παίκτες του να μη μπορούν να βγάλουν έστω υποτυπώδεις συνεργασίες. Την ίδια ώρα οι Πειραιώτες κυκλοφορούσαν άψογα την μπάλα, έψαχναν την έξτρα πάσα και έκλειναν την περίοδο με αέρα επτά πόντων (10-17).

Με τους Σλούκα, Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ, Πρίντεζη και Μάρτιν ή Ζαν-Σαρλ ο Ολυμπιακός δεν λειτούργησε καλά στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Η Μπαρτσελόνα μείωσε στο καλάθι (18-20 στο 14′) με τον Ντέιβις, χωρίς πάντως να ενθουσιάζει, για να απαντήσουν οι Πειραιώτες με γκολ-φάουλ του Ζαν-Σαρλ και με νέο δικό του απίθανο τελείωμα για το 19-25. Η άμυνα των ερυθρόλευκων ήταν εκπληκτική, ακόμη και όταν “πληγωνόταν”, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο μέρος με 0/12 τρίποντα και το 27-32 μάλλον τους κολάκευε, αν και ο Ολυμπιακός είχε οκτώ λάθη για μόλις πέντε ασίστ, ίσως και επίδοση ελαφρώς παραπλανητική καθώς η μπάλα γύριζε με καλή ταχύτητα.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε στο β’ μέρος με 2/2 τρίποντα και με επί μέρους σκορ 14-2 για να περάσει μπροστά με επτά (41-34) και να αναγκάσει τον Μπαρτζώκα να καλέσει timeout. Ο Μίροτιτς έβαλε δύσκολα καλάθια, όμως ένα γκολ-φάουλ του Σλούκα και άλλο ένα του Φαλ μείωσαν στους δύο (49-47), πριν γίνουν δύο λάθη. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε σωστή χρήση των δικών του φάουλ, δέχθηκε ένα τρίποντο από τον Χίγκινς κι άλλο ένα από τον Λαπροβίτολα, έπεσε στο -8 (55-47) στο τέλος της τρίτης περιόδου και μπήκε σε μια άβολη κατάσταση την οποία θα μπορούσε να αποφύγει αν ήταν περισσότερο συγκεντρωμένος.

Ένα μεγάλο σουτ του Οριόλα από την κορυφή (58-49 στο 33′) έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στους Καταλανούς, όμως ένα πάρα πολύ δύσκολο τρίποντο με ταμπλό του Λαρεντζάκη και μια καλή συνεργασία των Σλούκα – Βεζένκοβ οδήγησαν στο 58-54 και σε timeout του Γιασικεβίτσιους. Ο Λαρεντζάκης έβαλε και νέο σουτ για το 61-61, ο Σλούκας ισοφάρισε και στο 65-65, πριν ο ΜακΚίσικ βγάλει ακόμη μία ασίστ για το 65-67 του Βεζένκοβ στον αιφνιδιασμό. Ο Κούριτς έβαλε τις βολές, ο Σλούκας αστόχησε από μέση απόσταση, ο Χίγκινς έκανε το ίδιο υπό την πίεση του Λαρεντζάκη και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί ο Καλάθης με βολές και ο Μίροτιτς με δύσκολο σουτ έγραψαν το 73-70 στο 42′, την ώρα που ο Σλούκας πίεζε τον εαυτό του, αλλά δεν έβρισκε χώρους και σκορ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν συνεχώς στη γραμμή για βολές, ο Ντόρσεϊ έβαλε μπροστά (78-77) τους Πειραιώτες, ο Οριόλα πήγε στα 7.6″ για να εκτελέσει και είχε 2/2 για το 79-78, με τον Σλούκα να παίρνει την τελευταία φάση και να αστοχεί σε φλότερ από τα τρία μέτρα.

Το φάουλ που σφυρίχτηκε στον Οριόλα 

Δείτε το φάουλ που σφύριξε ο διαιτητής Ντιφάλα στον Πιερ Οριόλα ο οποίος με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Με το σκορ στο 77-78 ο Σάσα Βεζένκοβ έπαιξε πολύ καλή άμυνα πάνω στον Κόρι Χίγκινς ο οποίος αστόχησε. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν πήραν το αμυντικό ριμπάουντ με τους Μουσταφά Φαλ και Πιέρ Οριόλα να διεκδικούν την κατοχή.Ο Γάλλος διαιτητής Ντιφάλα σφύριξε φάουλ και ο Ισπανός με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Δείτε τη φάση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

 Άστοχος ο Σλούκας στο φινάλε

Ένα σουτ, μία ευκαιρία. Ο Κώστας Σλούκας πήρε την τελευταία προσπάθεια του Ολυμπιακού, στο τέλος της παράτασης του αγώνα των «ερυθρολεύκων» με την Μπαρτσελόνα.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού επιχείρησε το φλόουτερ ένα βήμα μπροστά από τη γραμμή των βολών, αλλά αστόχησε υπό πίεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments