Ελλάδα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστή η λεωφόρος Κηφισίας στο ρεύμα προς Αθήνα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστή η λεωφόρος Κηφισίας στο ρεύμα προς Αθήνα
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Πειραιώς.

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της λεωφόρου Κηφισίας, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού, από την κακοκαιρία Μπάλλος. Ειδικότερα, έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού. Η Τροχαία πραγματοποιεί εκτροπές της κυκλοφορίας στον παράδρομο.

Παράλληλα, θα κλείσουν όλα τα σχολεία στην Αττική

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Προβλήματα και σε άλλους δρόμους

Η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα σε αναρίθμητους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου. Κλειστή είναι η λεωφόρος Δροσιάς – Σταμάτας στον δήμο Διονύσου. Η Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα επίσης πλημμύρισε στο ύψος της διχάλας που οδηγεί στη λεωφόρο Συγγρού. Στην Καλλιθέα, κάποια πεζοδρόμια έχουν «εξαφανιστεί» κάτω από το νερό.

Νωρίτερα, η λεωφόρος Πειραιώς είχε διακοπεί από το ύψος της Πέτρου Ράλλη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού. Ωστόσο, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σύμφωνα με την Αστυνομία.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»

Μια βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στο Παγκράτι , στην Καλλιθέα και στο τμήμα Κεραμεικού έχει προκαλέσει διακοπές ρεύματος στις εν λόγω περιοχές. Σε ετοιμότητα, ωστόσο βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία «Μπάλλος», ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει έκκληση προς του πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Κακοκαιρία Μπάλλος: Η πρόγνωση του Meteo

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάλλος» με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης 14/10 και έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. 

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Στον Χάρτη 1 που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 καθώς και οι περιοχές των κατά τόπους ισχυρών φαινομένων.

Σημειώνεται ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10 έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10 ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα εξής:

  • Βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας
  • Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής
  • Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια
  • Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ ενώ στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments