Ελλάδα

Κακοκαιρία Μπάλλος: Άνοιξε νωρίτερα ο Κηφισός και η παραλιακή

Κακοκαιρία Μπάλλος: Άνοιξε νωρίτερα ο Κηφισός και η παραλιακή
Κακοκαιρία Μπάλλος: Λίγο πριν τις 06:30 το πρωί της Παρασκευής 15/10 άνοιξαν ο Κηφισός και η παραλιακή με τη διέλευση των οχημάτων να γίνεται πλέον κανονικά.

Άνοιξε ο Κηφισός λίγα λεπτά πριν τις 6:30 το πρωί, μιάμιση ώρα πριν το προγραμματισμένο άνοιγμα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα άνοιξε και η παραλιακή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είχε αποφασιστεί να μείνει κλειστός ο Κηφισός και η παραλιακή από τη μία τη νύχτα έως τις 8 το πρωί, για την προστασία των οδηγών, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Η απόφαση ελήφθη καθώς τα φαινόμενα είχαν σταματήσει και θεωρείται ότι το δυσκολότερο κομμάτι που ήταν 03:00-06:00 τη νύχτα έχει περάσει. Λίγα λεπτά αργότερα άνοιξε και η Παραλιακή.

Κλειστή είναι η Συγγρού στο ύψος της Φρατζή, λόγω συσσώρευσης υδάτων και πραγματοποιείται εκτροπή των οχημάτων στο σημείο.

Τα έξι προληπτικά μέτρα της Πολιτικής Προστασίας

  • 01.00-08.00 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση Ι.Χ και μέσων μαζικής μεταφοράς σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε συνεννόηση με την Τροχαία και θα δίνονται οδηγίες για όλους τους δρόμους εισόδους στην Αττική
  • Κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου
  • Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Θα συνεισφέρει στην αποσυμφόρηση του φαινομένου.
  • Λόγω της εξέλιξης του του επικίνδυνου φαινομένου αποφασίσαμε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία καθώς ήδη είχε αποφασιστεί να είναι κλειστά τα σχολία σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
  • Κλειστοί θα είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.
  • Αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων με τα μέσα που διαθέτει.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments