Ελλάδα

Κακοκαιρία Μπάλλος: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό

Κακοκαιρία Μπάλλος: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό
Κακοκαιρία Μπάλλος: Τελικώς η εισήγηση του κ. Στυλιανίδη τίθεται σε εφαρμογή και θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό.

Μετά από την εισήγηση του υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη, αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 1 ως τις 8 το πρωί. Ο λόγος που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο μέτρο είναι η διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο Χρήστος Στυλιανίδης είχε μιλήσει σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας, ενώ είχε ενημερώσει πως έχουν ενεργοποιηθεί και Super Puma.  Κατά την έκτακτη σύσκεψη, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είχε εισηγηθεί τη μερική ή ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό. 

Τα μέτρα για την κακοκαιρία

-1 π.μ. έως 8 π.μ. απαγορεύεται η διέλευση ΙΧ και ΜΜΜ σε Κηφισό και παραλιακή -Κλειστές οι δημοσιες υπηρεσίες στην Αττική -Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα που θα συνεισφέρει στην αποσυμφόρηση των δρόμων -Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια, καθώς επίσης οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι δομές ΑμεΑ -Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει με μηχανήματα που διαθέτει.

Ποιοι συμμετείχαν στην σύσκεψη

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Στην μάχη του απεγκλωβισμού τα Super Puma

Έγιναν 385 κλήσεις, εκ των οποίων οι 340 για άντληση υδάτων. Όπως είπε ακόμα ο υπουργός στην Κέρκυρα σπεύδει Super Puma προκειμένου να απεγκλωβίσει δεκάδες κατοίκους που έχουν καταφύγει στις οροφές των σπιτιών τους γιατί έχει υπερχειλίσει το ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα.

Μεγάλα προβλήματα και στην πόλη

Πλημμυρικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, περιμετρικά και στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας έχει προκαλέσει η επέλαση του «Μπάλλου», που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί των Φαιάκων. Ο όγκος του νερού και η χαμηλή ορατότητα, παρέσυραν ΙΧ αυτοκίνητο που έπεσε σε τάφρο στην περιοχή Τρία Γεφύρια, έξω από την πόλη, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οι επιβάτες του.

Την ίδια ώρα κατάρρευσε τμήμα τοιχίου που περικλείει τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, στην καρδιά της πόλης, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί, καθώς το γήπεδο ήταν άδειο. Οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στο νησί κατάφεραν να ξεριζώσουν δέντρο του οποίου η πτώση προκάλεσε προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης στη Μέση Κέρκυρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments