Πως Να

Μπάλλος: Πώς να προφυλάσσετε τα ζώα από τα κύματα κακοκαιρίας

Μπάλλος: Πώς να προφυλάσσετε τα ζώα από τα κύματα κακοκαιρίας
Μπάλλος: Αν έχετε στο σπίτι σας ζώα, φροντίστε να τα κρατήσετε κοντά σας ασφαλή και στεγνά. Επίσης, βοηθήστε τα αδέσποτα της γειτονιάς σας.

Οι πλημμύρες αποτελούν τη δεύτερη πιo συχνή φυσική καταστροφή, μετά τις δασικές πυρκαγιές επισημαίνει η φιλοζωική οργάνωση «Τετράποδη Αγκαλιά» με αφορμή το κύμα κακοκαιρίας Μπάλλο που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, δίνοντας συμβουλές για να προστατέψετε τα ζώα, είτε είναι δεσποζόμενα ή αδέσποτα ζώα συντροφιάς, και εν γένει όλα τα οικόσιτα ζώα.

Ειδικότερα: Αν έχετε στο σπίτι σας ζώα, φροντίστε να τα κρατήσετε κοντά σας ασφαλή και στεγνά.

  • Μην τα αφήνετε σε μπαλκόνια και ταράτσες εκτεθειμένα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
  • Μην τα αφήνετε σε υπόγειους ή ημιυπόγειους χώρους, όπου κινδυνεύουν από τα νερά της πλημμύρα
  • Εννοείται μην τα αφήνετε δεμένα σε αυλές/ κτήματα/ χωράφια. Ένα βαρέλι ή κάποιο άλλο πρόχειρο κατάλυμα δεν τα προστατεύει, δεν θα τα σώσει.
  • Αν έχετε ζώα όπως κοτούλες, πρόβατα, κατσίκια, γουρούνια, αγελάδες, κουνέλια κλπ και υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή σας, Μην τα αφήσετε εγκλωβισμένα, κλεισμένα σε κοτέτσια και μαντριά, να πνιγούν αβοήθητα. Φροντίστε να τα μεταφέρετε σε χώρο ασφαλή και κατάλληλο.
  • Αν έχετε άλογα/ γαϊδουράκια και άλλα ιπποειδή να θυμάστε ότι απλά επειδή είναι μεγάλου μεγέθους ζώα δεν σημαίνει πως «δεν έχουν ανάγκη». Τα ιπποειδή είναι ευαίσθητα και χρειάζονται εξίσου προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, το κρύο και τη βροχή. Μην τα αφήνετε απλά δεμένα σε κτήματα και οικόπεδα, χωρίς χώρο να προστατευθούν.

SOS: Φροντίστε τα αδέσποτα της γειτονιάς σας

  • Αν συναντήσετε αδέσποτο σε ανάγκη, σκυλάκι ή γατάκι, μην το προσπεράσετε και το αφήσετε πίσω αβοήθητο. Αυτά τα πλάσματα είναι εντελώς ανυπεράσπιστα εκεί έξω, πεινασμένα και παγωμένα. Τις μέρες με βροχή δεν μπορούν να βρουν τροφή. Ενώ με τις ποσότητες νερού που έχουν πέσει σχεδόν σε όλη τη χώρα τώρα και τη στάθμη του νερού να είναι υψηλή σε πάρα πολλές περιοχές για ολόκληρα 24ωρα, τα αδέσποτα δεν είναι σε θέση να βρουν καν καταφύγιο κάπου, να κουρνιάσουν.  Αν δείτε κάποιο ζώο να παλεύει εκεί έξω με τα μανιασμένα νερά πάρτε το μαζί σας. μεταφέρετε το σε κάποιο ασφαλές σημείο ή φιλοξενήστε το, αν είναι εφικτό, όσο μπορείτε…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments