Τεχνολογία

Έρευνα: Σε 14 χρόνια οι τιμές των iPhone αυξήθηκαν κατά 80%

Έρευνα: Σε 14 χρόνια οι τιμές των iPhone αυξήθηκαν κατά 80%
Έρευνα: Νέα μελέτη αποτυπώνει την εξέλιξη της τιμής των iPhone, με τα νέα μοντέλα να κοστίζουν πλέον 400$ περισσότερο συγκριτικά με το αρχικό iPhone.
Έρευνα: Νέα μελέτη αποτυπώνει την εξέλιξη της τιμής των iPhone, με τα νέα μοντέλα να κοστίζουν πλέον 400$ περισσότερο συγκριτικά με το αρχικό iPhone.

Από το λανσάρισμά του το 2007, η τιμή του iPhone έχει αυξηθεί περισσότερο από 80% σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που εξέτασε τις τιμές που διαθέτει η Apple τα προϊόντα της, και την αύξηση και μείωσή τους στην  πάροδο των ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από την Self, από την κυκλοφορία του το 2007 και τα μετέπειτα ετήσια updates, η τιμή του iPhone έχει αυξηθεί περισσότερο από 80%, και πλέον κοστίζει πάνω από 400 δολάρια περισσότερο, κατά μέσο όρο η αγορά του παγκοσμίως, σε σύγκριση με το αρχικό iPhone.

Χάκερς

Ενώ η αύξηση των τιμών έρχεται παράλληλα με την πιο προηγμένη τεχνολογία και τις αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, η αύξηση είναι επίσης αποτέλεσμα του πληθωρισμού και της ανάγκης της Apple να αυξάνει μερικές φορές τις τιμές για να πετύχει την οικονομική ανάπτυξη που επιζητά.

iPhone 13

Ωστόσο, πολλές χώρες έχουν βιώσει πληθωρισμό και αύξηση της αγοραστικής δύναμης κατά τα έτη που μεσολάβησαν και η έρευνά μας δείχνει ότι η Apple αύξησε τις τιμές των iPhone κατά 26% υψηλότερα σε σχέση με τα τοπικά ποσοστά πληθωρισμού. Αυτό σημαίνει ότι ο τοπικός οικονομικά προσιτός χαρακτήρας του iPhone, κοστίζει στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο 154 δολάρια περισσότερο σε σχέση με τα πρώτα μοντέλα που μπορούσαν να αγοράσουν. iPhone

Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η Self δημιούργησε έναν διαδραστικό χάρτη που αναδεικνύει τις αλλαγές στις τιμές των iPhone ως ποσοστό του ΑΕΠ τα τελευταία 14 χρόνια σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον εν λόγω χάρτη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήρθαν αντιμέτωπα με την μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή του iPhone, με το τελευταίο μοντέλο χαρακτηριστικά να κοστίζει τα διπλάσια χρήματα, σε σχέση με όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments