Οικονομία

ΔΕΗ: Ανακοίνωσε την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ

ΔΕΗ: Ανακοίνωσε την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ
ΔΕΗ: Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στη Macquarie Asset Management μετά από την έγκριση από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στη Macquarie Asset Management μετά από την έγκριση από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Η επένδυση της Macquarie Asset Management θα πραγματοποιηθεί για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται τα συνταξιοδοτικά ταμεία και οι ασφαλιστικές εταιρείες. Η εν λόγω εταιρεία θα συνεργαστεί στη μακροχρόνια ιδιοκτησία και ανάπτυξη της επιχείρησης με τη ΔΕΗ, η οποία θα διατηρήσει το υπόλοιπο 51% της συμμετοχής της.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, δήλωσε: «Το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ και ο εκσυγχρονισμός του αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα. Το επενδυτικό σχέδιο του ΔΕΔΔΗΕ είναι υψίστης σημασίας για τον Όμιλό μας, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού και το περιβάλλον. Με την ισχυρή υποστήριξη ενός τόσο έμπειρου και διεθνούς επιπέδου συνεργάτη όπως η Macquarie, θα αναπτύξουμε μαζί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης του εθνικού μας δικτύου που θα διευκολύνει την αυξανόμενη ηλεκτροδότηση της οικονομίας και θα προσφέρει ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες. Παράλληλα, η ΔΕΗ θα προχωρήσει ενισχυμένη στην υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ταυτόχρονα στη χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου σχεδίου επέκτασης σε γειτονικές χώρες τα επόμενα χρόνια».

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε η ΑΜΚ και η πώληση 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Εγκρίθηκε την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 με πλειοψηφία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ αλλά και η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκατομμύρια

«Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι η μόνη συναλλαγή που δεν επιβαρύνει τον ισολογισμό με περαιτέρω δανεισμό και παρέχει ισχυρά κεφάλαια για τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις της ΔΕΗ», τονίστηκε σε σχετική ερώτηση μετόχου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments